Juha Alakarhu ponovo se pridružuje #Nokia Technologies timu

Juha-Alakarhu-intervju

Juha Alakarhu, direktor u Microsoftu za kamere na mobilnim uređajima upravo se pridružio Nokia Technologies timu na mjesto novog šefa “Imaging” odjela u Ozo timu. Tu dobru vijest je nedavno objavio putem twittera.

Juha Alakarhu on Twitter

A small announcement: today was my first day in Nokia Technologies! I am now new Head of Imaging in the Ozo team.

Juha je zajedno s ostatkom nekadašnjeg Nokijinog Odjela za uređaje i usluge bio prebačen pod kapu Microsofta gdje je nastavio razvijati kamere vrhunskih Lumia uređaja, no očito je kako Microsoft i nije imao sluha za njegove talente. Kamere Lumija 950 i 950 XL, koje su trenutno među najboljima ako ne i najbolje na mobilnim uređajima, posljednje su njegovo djelo.  U sklopu nedavnih otpuštanja u tvrtki Microsoft Mobile u Finskoj, vjerujem da će se njemu priključiti i mnogi drugi članovi Lumia Imaging tima. Lumia Imaging tim učinio je veliki posao s kamerama na Lumijama 950 i Lumia 950 XL te je stvarno žalosno da ovog tima nema više u Microsoftu. Isto se tako postavlja pitanje da li će sada Microsoft biti u stanju da izradi nove uređaje sa kvalitetnom kamerom kao do sada.  

Sada čekamo povratak Arija Partinena, fotografskog gurua, koji je iz istog tima otišao u Apple kako bi poboljšao kamere na njihovim posljednjim modelima :).

Twitter

Hvala Goranu na dojavi. 😉