Kako popraviti blokiranje nativne email aplikacije na Win10M za pristup Gmail računu

google-dont-be-evil

Poznato nam je da se Google i Microsoft već dulje vrijeme bore za dominaciju na cyber prostoru. Nije to ništa čudno pogotovo kada Google, kao mladi lav, želi svrgnuti Microsofta, starog lava, sa prijestolja. Dok je Google u posljednjih nekoliko godina poprilično ugrozio Microsoft svojim softverom, treba spomenuti kako ovaj drugi zarađuje na njemu milijarde svake godine zahvaljujući patentima. Ova borba se najčešće odrazi loše po korisnike proizvoda jedne i druge strane i tako dolazimo do nas, korisnika Nokia i Microsoft Lumia uređaja koji u posljednje vrijeme često osjećamo boj Google-a i Microsoft-a.

Mnogi koji koristite Gmail, odnosno Google mail račun, ste mnogi primijetiti kako se javljaju problemi pri ponovnom postavljanju istog na Lumia uređaj. Ukoliko je Gmail račun davno postavljen i niste se bavili hard resetom uređaja onda taj problem niste uočili. No, ukoliko ste resetirali uređaj ili pak kupili novi pa želite postaviti Gmail račun, javit će vam se poruka da to ne možete napraviti jer koristite manje sigurnu aplikaciju za očitavanje mailova, odnosno Outlook.

E sad, nije poznato je li Google samo poboljšao sigurnost svojih proizvoda pa je uočio određene manjkavosti Outlooka ili jednostavno opet provocira Microsoft kao što je to svojedobno napravio s Youtube aplikacijom. Rješenje dakako postoji i vrlo je jednostavno. Potrebno je otići na Google, prijaviti se svojim računom i u postavaka računa kliknuti na Sign-in & Security.

sign in security

Onda skrolajte do dna stranice i uključite Allow less secure apps: ON. To bi trebalo riješiti problem!

always less secure

Javite nam da li vam funkcionira Gmail na Lumijama.

Hvala svima na dojavi 🙂