Kantar: Izvješće o tržištu smartphonea za lipanj 2016

 

kantarworldpanelKantar je izbacio novo tromjesečno izvješće (završno sa mjesecom lipnjem/06. mjesec) na mobilnom tržištu u kojem je vidljivo da se situacija sa mjesečnim padom Windows Phone/Mobile platforme nakratko zaustavila i da se možda malo i stabilizirala.

Evo kakva je situacija u 5 najvećih europskih država ili EU5. U Njemačkoj Windows Phone ima pad od 0,2 postotna boda i sada je 5,4% udjela prodaje. U Velikoj Britaniji platforma isto tako ima pad od 0,2 postotna boda i ima udio od 4,9% što je najniža razinu od listopada 2012. Slično je i u Italiji gdje je udio od 5,6 % najniži od veljače 2012, a u Francuskoj je udio ostao nepromijenjen i iznosi 4,1 %. U Španjolskoj udio WP platforme je samo 0,4%.

Slika1

U SAD-u nema promjene te je udio WP platforme kao i prošlog mjeseca od 1,6%, a na azijskom tržištu promijene su jedva i primjetne. U Japanu on iznosi 0,2 % dok je u Kini nešto vise i iznosi 0,3% udjela na tržištu. Ispod na prikazu slike možete pogledati koliko iznosi pad ili gubitak Windows Phone/Mobile u platformi za godinu dana.

kantar-June-2016

Kantar

 • dmessia

  930 ili 950, i ne moze se pogrijesiti niti s jednim uređajem… 930 je ljepsa, kvalitetnija ..radi realnije full kvalitetne fotografije, nudi osjecaj puno kvalitetnijeg aparata …950 je ruzniji aparat no malcice sposobniji, bolje pixelizacije ili ppi ekrana …koji nadilazi vrhunski full HD od strane …L930, fotke su Vividnije ili nagalseno koloristicnije..ima Sd card i izmjenjivu bateriju. Ugl. topla preporuka je zbog cijen, kvalitete i opcih saroćikih mogucnosti L930 … za sve one koji su uvijereni da je novo iz nekoga razloga bolje

 • adnan

  Ja bi toplo preporucio svima Lumia 950 jer ga imam i mogu samo reci sve najbolje o njemu. Prije sam imao L925 i L930 ali je ovaj znatno bolji. Sada se L950 moze naci povoljno jer popularnost platforme nije velika a time ni Lumia, pocebno ovih najboljih. Sa ovim novim Lumi-jama jos dugo cemo uzivati u novinama iz kuhinje Windowsa.

 • Goran

  p.s. niti ja ne prelazim sa windows platforme ne pada mi na pamet

 • Goran

  Ma bit će windows smartphonea sve više u budućnosti. Ovo je početak jedne lijepe priče koja će trajati dok god traju i windowsi, a znamo da traju već dugo i isto tako će trajati još duuugoooo

 • adnan

  Mi cemo jos malo postati kao endemska vrsta, brojat ce nas u komadima a ne u %. Iako je tako, dok god ga ima (widowsa) i dok god ima podrzane osnovne komunikacione aplikacije(widowsa) ne prelazim ni mna sta drugo. Licno me ovo ne brine uopće (to sto nas je windows-aša sve manje).

  • kinzi

   mene vise brine sto za godinu dve neću moći da uzmem windows phone kod operatera ili bilo gde već u srbiji zato sto ga neće biti..mozda bolje odmah gledati alternativu na zalost kasnije ili pre…ili da uzmem 950 i guram je naredne 4 godine nema druge 😛