Microsoft licencirao Lenovu patente, a on će na Android smartfone instalirati Microsoftove aplikacije

Nadella Microsoft Build

Microsoft i Lenovo dogovorili su se oko međusobnog licenciranja patenata i predinstalacije Microsoftovih aplikacija Office, Skype i OneDrive na Lenovo Android uređaje visoke kategorije. Ovo je jedan u nizu sličnih patentnih i softverskih dogovora koje je Microsoft potpisao s proizvođačima Android uređaja kako bi monetizirao svoje intelektualno vlasništvu, a i proširio bazu korisnika popularnih servisa.

“Our collaboration with Microsoft will create new opportunities for our customers to take advantage of some of Microsoft’s most popular apps,” said Christian Eigen, Leader of Corporate Alliances, Lenovo. “Installing Microsoft apps and services on our devices will bring additional value to consumers around the globe.”

via

 • tromb
 • Memphis

  Ide WP Lenovo al za Japansko trziste

 • sonerlis

  juhuuu ne trebamo više WP 10…dobar bu i android

  srami se microfors…

 • MarkoMS

  Nek radije dogovore da flagship uređaji istovremeno dođu sa Androidom i WM. To bi bio potez, ali to vjerujem da dolazi u prvoj polovici 2017. Upravo kupujem Samsung Galaxy Tab Pro S, nemoguće je da imaju tablet, a nemaju telefon.


  • Gledaj, otvoriš pekaru i onda pitaš drugu pekaru, po mogućnosti konkurentsku, da drži tvoj kruh odmah do svojega… Me ide i neće se dogodit tako brzo, jer Microsoft Googleu prodaje brašno pa ga nervira sta još hoće i kruh prodavat.