Motorola na Twitteru opalila po Samsungu da je ukrao “Glance Screen” od njih

original

U današnjem svijetu mobilne tehnologije svaki proizvođač mobilnih uređaja prisvaja nešto od drugih i tvrde da su upravo oni to izmislili. Najnovije prepucavanje se jučer odvijalo na Twitteru gdje je Motorola opalila po Samsungu da je upravo od nje kopirao značajku “Glance Screen”  koju je predstavio na svojim novim Galaxy uređajima.

Moto-Z-Always-on-display-Samsung-Galaxy

2016-08-20

Slično mišljenje oko ovog izuma/noviteta prošle godine imao je i LG na predstavljanju svog uređaja LG G Flex 2 gdje je predstavio “domaći izum” Glance View. Možda bi sve to bilo i u redu da ovu “cool feature” kako ju Motorola naziva nije izmislio jako davno neko drugi, a mi dobro znamo tko – Nokia. Međutim LG, Motorola, Samsung i svi koji si taj izum prisvajaju trebali bi znati da je Nokia predstavila prva značajku Glance Screen još 2009. godine na svojim Symbian i MeeGo uređajima, a kasnije 2013. ponovo na Lumijama.

Androidcommunity/Twitter


 • E OVO je super članak 😉 (naslov, slika, sadržaj), za razliku od one drame jučer 😛

 • Nokia4ever

  Nije samo glance ukrano još mnogo toga i nije mi jasno kako sve ovo nije patentirano sa zaključavanjem…plati i uzmi nego ukraj i još se fali time s tim ne mislim kineze koji su največi lopovi nego ostale velike tvornice!

 • Goran

  Upravo tako. 2009-te godine kupio sam u HT-u Nokiu (ne mogu se sjetiti koji model) imao je touch screen i glance (nisam niti znao kako se to zvalo tada) u to vrijeme pokazivao se sat na zakljucanom zaslonu. 2011 kupio sam Nokiu N9 i koristio je do prosle godine (uz lumie koje sam imao). N9 tada, a i sada bio je vrh u mobilnom svijetu smartphonea. MS se sa win 10 napokon priblizio N9-tki zadnjim AU-updateom.

  • Judge Judy

   Bio jest ali nije vise svi sustavi su vec dovoljno evoluirali,a nokia n9 je bila flagship uredaj zanima me kako bi meego se ponasao na low end nokijama