Napušta li BLU kao i Nokia nekada Windows Phone?!

blu-out-1-640x538

Naletio sam upravo na vijest kako je jedan od većih, premda nama nepoznat, proizvođača možda napustio Windows 10 Mobile platformu. Naime, američki proizvođač mobilnih uređaja BLU je obnovio svoju web stranicu i odlučio izostaviti Windows Phone paletu uređaja odmah na početku. To je bilo dovoljno informacija za objavljivanje ne tako male vijesti na nekoliko priznatih portala. Na stranici se ipak okolnim putem još mogu pronaći WP uređaji (miš postaviti na products) koje je ovaj partner Microsofta proizveo pa ostaje vidjeti je li riječ o grešci ili će BLU ploviti najvećim oceanom imena Android.

Poznato vam je svima da je Microsoft odlučio izaći iz hardverskog poslovanja i daljnji proboj mobilne Windows platforme prepustiti partnerima. Tu su se našli Alcatel, HP, Acer, BLU i još koji manji partner. Međutim, Microsoft nije shvatio da je većina prešla na Windows Phone upravo zahvaljujući velikoj Nokiji, koja ga je i izdigla sa dna, odnosno zahvaljujući partnerstvu Microsofta i Nokije što je trebalo rezultirati još boljim hardverom i softverom. Dapače, čak su i posljednji podaci Adduplexa pokazali kako Windows (Phone) 10 Mobile platformu baš i ne nose partneri već sam Nokia/Microsoft.

Svjesni smo da Microsoft nije mogao pratiti Nokijin hardver pa je Nokia nakon 2 godine, uslijed internih promjena poslovanja, odlučila napustiti WP brod. Microsoft je imao odriješene ruke, no nije napravio baš mnogo pa je odlučio sam jednim dijelom napustiti mobilnu platformu. Vrlo je moguće da se uslijed ovakvog preokreta BLU također odlučio napustiti WP. Podršku takvoj odluci mu je možda dao neuspjeh NuANS-ovog Windows 10 Mobile projekta te sve veće odustajanje poznatijih developera. Mislim da Microsoft u ovom trenutku ne bi trebao olako puštati partnere, ma koliko mali ili veliki bili, jer treba znati kako su oni preuzeli odgovornost za iznošenje Windowsa 10 Mobile, dok se ne pojavi famozni Surface Phone.

Via