#Nokia uređaji drugi najzastupljeniji na mrežama Ujedinjenih Arapskih Emirata

Nokia 28 posto UAE

Telekomunikacijska regulatorna agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata je objavila prvo tromjesečno izvješće za 2016. godinu o popularnosti mobilnih uređaja, platformi i društvenih mreža na mrežama koje ova agencija nadzire. Nije iznenađujuće kako je na prvom mjestu s 4.48% udjela iPhone kao najkorišteniji mobilni uređaj s obzirom na bruto dohodak građana, međutim iznenađuje činjenica da je drugi najkorišteniji mobilni uređaj Nokia 108 sa visokih 2.92% udjela. Na trećem mjestu se opet nalazi iPhone 5S s 2,39% a u stopu ga prati Nokia 105/1050 s 2,32% udjela. Ovo je dokaz koliko je poslovanje običnim mobilnim uređajima važno, a usput takvi uređaji donose najviše profita proizvođaču.

Zanimljivo je kako Nokia brand nije zastupljen sa svojim smartfonom, ali to joj donosi bazu od 28% zastupljenosti njenih uređaja na mrežama Emirata, dok je na prvom mjestu Samsung sa 33%, a na trećem Apple sa 14% udjela na mrežama.

Najpopularniji os je Android kojeg prati iOs dok je Symbian i dalje tu ali u opadanju.

Najpopularniji mobilni uređaji u UAE:

 1. iPhone 6: 4.48%
 2. Nokia 108: 2.92%
 3. iPhone 5S: 2.39%
 4. Nokia 105/1050: 2.32%
 5. Samsung Galaxy J1/J100H: 1.81%

Inače su UAE bili jako uporište Nokije te ne čudi da je tamo 2013. godine održan posljednji Nokia World događaj na kojem je Nokia najčešće predstavljala najbolje modele svojih uređaja. Vjerujem kako su ovi brojevi ipak bili poticaj za ostanak Nokije u ovom poslu te da će novi Nokia smartfoni naići na dobar broj poklonika, eventualno i kupaca :).

Izvor

 • salvator

  :vocap mi kamera šteka,snimanje i to.imali li ko sličan problem?

 • Nokia4ever

  Vratiče se Nokia ne brinite previše!

 • MarkoMS

  Ma mislim da je razlog to što Nokia jedina ima dobre klasične telefone. Da tako jako vole Nokiu bili bi itekako zastupljeni i smartfoni. Ljubav prema Nokia uređajima sigirno nije razlog tolike zastupljenosti.

  • MarkoMS

   A čak mislim da je i razlog tolike zastupljenosti klasničnih uređaja i to što žene ne smiju slati svoje slike okolo i gledati druge muškarce. Možda i ne smiju vidjeti kako je drugim ženama u nprm Europi 🙂

 • Mr. Goro

  Ljudi znaju sta je dobro i kvalitetno..

  • MarkoMS

   Zašto ti onda ne kupiš i koristiš te uređaje 🙂

   • Mr. Goro

    Lave moj, koliko si ti siguran da ja nemam mozda bas ovaj model Nokie. I koliko si siguran u tu svoju pricu..