#Nokiamob kroz .net domenu osvanuo na engleskom jeziku. Misli lokalno, djeluj globalno :)

Nokiamob.net blue
Mislim da vam je do sada više-manje jasno zašto su se na našim stranicama društvenih mreža pojavile dvije nokiamob adrese, .me i .net. Ukoliko vam nije jasno, onda ću vam u kratko najaviti da smo svi skupa a ponajprije ja kao i vlasnik našeg serverskog prostora, Mob.hr, odlučili krenuti u bespuća interneta noseći svijetu vijesti o Nokiji na engleskom jeziku. Dok smo se na nokiamob.me poprilično raširili u pogledu tema koje pokrivamo, na nokiamob.net će tema biti malo uža ali s istim ciljem, promovirati Nokiju i vratiti joj stari sjaj. Možda smo nostalgični, pomalo fanbojevski raspoloženi, a možda smo jedan od 2 ili 3 aktivna bloga s Nokia imenom u nazivu pa ćemo okušati svoju sreću kao i HMD Global. Nadam se da nećemo završiti kao Symbian-freak, koji je doduše bio onomad jedna od najposjećenijih stranica posvećenih Symbianu i Nokiji :). Nekako vjerujem da će se Nokia održati, a i da serverski prostor neće pretjerano poskupiti pa bi trebali potrajat :).

Na nokiamob.net će se naći sve vijesti i recenzije budućih Nokia gadgeta, mobitela, aplikacija, softvera, a iste će biti prisutne i na nokiamob.me blogu pa nećete osjetiti veće promjene. Uglavnom, idemo lagano pa dokle stignemo. Ovo je ipak maraton a ne sprint.

Pozdrav svima od Nokiamob tima 🙂

 • Lumia830

  Jedino sto mi je pitanje za sve Nokiafanove jest sta ce biti sa WM10 u koji se kunu ali isto tako zele da kupe povratnicke modele Nokia mobitela koji ce skoro pa sigurno biti na OS Android??Kako spojiti te tri stvari ici za softverom ili hardverom????

  • kinzi

   softwarom

   • Lumia830

    Ono sto mene zabrinjava kod WM10 jeste nedostatak podrske adekvatnim
    hardverom.Sada kada nema Lumia modela ,kada je njihova prodaja slaba jer
    L950 preskupa a L650 neadekvatan hardver…Sta dalje za sam
    softver.Surface Phone ce izaci vjerovatno u 2Q ili 3Q 2017
    godine.Vjerovatno bum specifikacije ali preskup usudicu se reci skuplji
    i od iPhona jer i sam Surface tablet je skuplji od konkuretnog
    iPada.Niko od vecih igraca ne zeli WuM10 a za promoviranje potrebni su
    Samsung ,LG ,Sony ,Huawei ,Xiaomi …….

    • kinzi

     Slazem se sa tobom…kad bi par ostala proizvodnja 950ce sa cenom oko 250€ mozda 300€ a ovako l 550 i l 650 će za godinu dve biti starih a novih nema kod operatera ih vise neće biti za surface nemamo pare..nema na druge nego traziti allternative mozda drugih platformi ne znam 🙂


  • Mislim da se Nokia fanovima koji se kunu nije bitan softver ispod Nokia loga :). Ali sve će povezat 5 slova kao i do sada

   • Lumia830

    Ono sto mene zabrinjava kod WM10 jeste nedostatak podrske adekvatnim hardverom.Sada kada nema Lumia modela ,kada je njihova prodaja slaba jer L950 preskupa a L650 neadekvatan hardver…Sta dalje za sam softver.Surface Phone ce izaci vjerovatno u 2Q ili 3Q 2017 godine.Vjerovatno bum specifikacije ali preskup usudicu se reci skuplji i od iPhona jer i sam Surface tablet je skuplji od konkuretnog iPada.Niko od vecih igraca ne zeli WuM10 a za promoviranje potrebni su Samsung ,LG ,Sony ,Huawei ,Xiaomi ……. Moja konstantacija a nadam se Vasem strucnom komentar!?


    • Trenutno lošu situaciju Microsoft pokušava pokriti partnerima od kojih je najzvučniji HP, dok ima i drugih manje zvučnih ali isto tako i manje uspješnih. Ti jedini novi uređaji neće ni biti dostupni svugdje u svijetu sto je loša politika. S druge strane mali igrači poput nuansa ne uspijevaju skupiti niti na kickstarteru lovu zavpokretanje proizvodnje win10 mobitela, tako da je win10M trenutno u najgoroj poziciji ikad. Surface je trebao vec biti van ili Lumije 950 mnogo bolje i kvalitetnije odrađene. Ovako im nastavlja padat udio na trzistu sto ce se odrazit i na prodaju prvih surface modela

  • Gagi990

   Caka i jeste u tome da ne plasiraju vise hardver dok ne rese softver.Ko zna sta se kuva tamo i kakvi ugovori se prave, ko zna možda i kakav Samsung ili slično dodje.Fazon je bio izbace hardver pa vremenom softverski dodavali funkicie kao radio, kao bluetooth 4.0 i td.E sada oni uče na tome dok ne rese softver dobro nema potrebe ni plasirati nove uredjaj u tome jeste cela caka.Ne znam zašto Acer i HP nr plasiraju telefone globalno jer imaju ja mislim u SRB i HR officijalna zastupništva.To me čudi bas, jer iskreno Acer Jade Primo i onaj jeftiniji dobro bi dosli kao zamena ko nije zadovoljan Lumiom a takodje i HP Elite x3 kao zamena za Lumiu 1520, alu po meni su i dalje bolji Lumia 950 serija, jedino sto je bolje na HP je sto je vodootporan i ima otisak prsta i snapdragon 820.Dok sve ostalo je na strani Lumie.