Novi usporedni test kamere HP Elite X3 i Lumije 950 pokazuju kvalitetu HP-ovog top modela

HP Elite X3

Nakon prvotnog testa kamere HP Elite X3, koji je pokazao kako kamera i nije dostojna Lumia nasljeđu, stigao je novi usporedni test s Lumijom 950. Ovoga puta Elite X3 ima posljednju verziju softvera koja mu je donijela i nove algoritme kamere, što se vidi u priloženim usporednim fotografijama.

Ono što mogu iz njih zaključiti je da su one na sličnoj razini kao i fotografije Lumije 950, i prikaz boja je mnogo realističniji. Lumia 950 pomalo pretjeruje u saturaciji istih, dok joj je dinamički raspon nešto bolji nego kod kamere HP Elite X3.

Microsoft Lumia 950

MS04

HP Elite X3

HP041

Microsoft Lumia 950

MS02

HP Elite X3

HP021

Microsoft Lumia 950

MS01

HP Elite X3

HP011

S obzirom na kameru, mogu slobodno reći da je Elite X3 jedini dostojan zamjenik za Lumiju 950 (XL) s obzirom na dizajn, kvalitetu izrade i specifikacije hardvera. Naravno, više ćemo vidjet u prvim recenzijama pa ćemo znati je li Microsoft prenio što Lumia (Nokia) znanja svojim partnerima. Uređaj će uskoro biti dostupan u Njemačkoj za vrlih 869€ (sa dockom), odnosno 829€ (bez docka) pa se možete mašiti za bubreg i nabaviti ga.

Via

Izvor

 • Gagi990

  Kamera ne sumnjam da je dobra verujem, kamera, i komplet telefon.Samo ako je vama ovo premium telefon onda je i Lumia 950, ona od premiuma ima samo dole ovaj dio metalni gde zvucnik i nista vise od metala, plastika je tu mozda kao u 950 ili 1520.Telefon je dobar, nudi dobre specifikacije po meni ovo je sa Note 7 najbolji telefon ove godine i zasluzuje dosta vise publiciteta.Nazalost sto nece biti globalno dostupan a sa time ni servis, ja sam omisljao ovo ili 950XL, ali ekran u Lumie sigurno bolji, ima double tup,clearblack bolju, kameru,pureview,carlzeiss i servis i zato sam nju izabrao.HP Elite x3 je pravi naslednik 1520 ama bas identican isti raspored kamere pozadi, izgled, samo sto su ovde zaobljene ivice.Ali iskreno mislism da je posle 1520 dosta telefona za mene sa 6 inca, to je preveliko za drzati, dok je 5.7 max koji sada uzimam.Ovaj telefon nije samo za poslovnjake vec za mene za sve ljude samo sto daje prednost poslovnjacima sa mogucnostima.Telefon ima sve sto top telefon treba da ima skener oka,otisak prsta,2K displej, bateriju od 4000 mah, vodootporan znaci po meni dobar telefon.Kamera nema govora da je bolja blizu jeste, mozda rang Samsunga,Sonya,LG,HTC i td, ali bolje od Lumie u svetu kamera nema.Bas me zanima koliko ce HP prodati telefona, jer za mene po specifikacijama je ovo odlican telefon, samo kako ga prilagode softver i hardver i kako budu HP i Microsoft suradjivali.Zao mi je sto Acer nije malo vise se potrudio globalno sa WM telefonima poslednje generacije jer su oni dobri ko nece Lumiu za tu cenu.Sjecam se i Samsung dal je imao slicnu kameru na pocektu sa Lumia serijom pa kada su je testirali detaljno dokazano je da Lumia 950 serija je dosta bolja.Ali mi je draog da se HP potrudio oko kamere, bas bi voleo da vidim jedan test izmedju HP Elite x3, Lumia 950Xl i 950 i Acer Jade Prime.


 • Imam dojam po slikama da L950 daje onaj žućkasti ton, tj kao “način za noćno čitanje” (uključen filtar plavog svjetla), tj profil boja postavljen na toplo. Dok X3 daje više plavog svjetla tj. “dnevni način za čitanje” (isključen filtar plavog svjetla, profil boja: hladno).

  • L930Ri

   Moj osobni dojam je da je samo prva fotka snimljena HP-om bolje “ispala”.
   Za ostale tri fotke mislim da su vrh u režiji MS-a (Nokie) i Lumie 950 😉

  • salvator

   da,lumia je toplija,hp hladniji.temperatura!fotke gledam sa 640xl pa ne mogu sudit ostalo,ali ovo je očigledno.sve se to dade naštelati 😉

 • ermin

  Ne znam ,preko 800$ i na nasem trzistu bice 1500-1600KM to je preskupo.OK nije namjenjen za nasa trazista.Ali opet samim tim nista nece promjeniti u povecanju obima samog ekosistema.

  • kaluhood

   Sacekaj da izadje, ako budu recenzije za njega kao za l950/XL eto i njega za pola godine ~300€ 🙂