Objavljene fotografije otkazanog #Nokia uređaja oznake #id326-3

435 proto 8

Nokia je svojevremeno dala mnogo truda kako bi preplavila tržište smartfona sa jeftinim Lumijama, koje su, zahvaljujući boljem radu WP platforme na slabijem hardveru, bile konkurentne u donjem cjenovnom rangu. Jedan od posljednjih jeftinih Lumia uređaja je bila Lumia 435, koja svojim specifikacijama i nije pretjerano oduševila mnoge s obzirom da je Lumia 520 postavila visok standard za nisku cijenu. Slaba kamera (2MP), kao i ostatak internih djelova jednostavno je razočaralo mnoge što se pokazalo u lošijoj prodaji ovog modela. Svojevremeno je Nokia radila na sličnom uređaju nižeg cjenovnog ranga koji je po specifikacijama bio sličan Lumiji 435 ali mnogo boljeg dizajna. Uređaj, čije su fotografije upravo izašle na vidjelo, nosio je oznaku id326-3, a dizajnom najviše podsjeća na X seriju Nokia uređaja koje su bile kasnija osnova za Lumiju 435.

Međutim, ističe se plastičnim okvirom nalik na metalni Lumije 930 i poleđinom koja se skidala kao i poleđina Lumije 830. Zahvalna je i činjenica da je uređaj imao LED bljeskalicu smještenu iznad kamere za razliku od Lumije 435 koja je nije imala, kao i da je imao podršku za dvije SIM kartice te microSD karticu. Zadivljuje i razmak zaslona od ruba uređaja koji je bio minimalan, a prednja kamera mu je bila smještena u donjem dijelu uređaja.

435 proto 6

Uređaj je doista izgledao dobro unatoč nižem cjenovnom rangu, što je Microsoft otkrio tek s Lumijom 630. Tko zna kakva bi bila prodaja ovakvog modela da je on kojim slučajem izašao vani. U svakom slučaju, doista je zanimljivo pratiti fotografije otkazanih modela i pitam se koliko ih je još ostalo skriveno u ladicama.

Izvor