Pogledajte fotografije #Asha softvera za T9 #Nokia uređaje. Model je Asha 308A!

ASHA 308 A ČLOGO

Iz Kine s ljubavlju su pristigle fotografije Asha softvera namijenjenog vjerojatno s40 Nokia uređajima s klasičnom tipkovnicom. Softver korisničkim sučeljem poprilično podsjeća na Windows Phone, što nije čudno jer ga je Microsoft kreirao upravo za malo pametnije osnovne uređaje. Predstavnik novog softvera je trebao biti prelijepi uređaj Nokia Asha 308A, čije smo fotografije imali prilike vidjeti nedavno. Uređaj je očito došao do faze pred puštanje na tržište, no na našu žalost nikada nije predstavljen. Krase ga elegantne linije, aluminijsko kućište i izvrsno odrađena prednja strana od sjajne plastike koja ostavlja dojam kao da je riječ o touch screen uređaju.

Što se softvera tiče, on je kao i uređaj bio u završnoj fazi. Na fotografijama je vidljivo mnogo njegovih elemenata, poput početnog zaslona s karakterističnim WP pločicama, internog sučelja koje podsjeća na WP ali ima elemente starog S40 softvera. Uređaj je čak imao i glance zaslon, a mogao je pokrenuti i naprednije igre iz Microsoft trgovine.

Najzanimljivija fotografija u cijelom nizu je ona koja prikazuje kapljice vode na uređaju što eventualno sugerira danas popularnu otpornost na vodu i prašinu. Definitivno je ovo jedan od ljepšeg Asha uređaja i prava je šteta što nije došao na tržište. Možda postoji vjerojatnost da to učini HMD Global koji je u ranim pripremama za predstavljanje dva osnovna Nokia uređaja do kraja godine. Biste li posegnuli za ovim osnovnim uređajem?

 

Izvor

  • Memphis

    Dobro izgleda ali mislim da je kasno za takve modele.

  • JP Renault

    Mobitel je fantastičan, a pun pogodak bi bio da Nokia i HMD Global ožive Asha i s40 platforme s uređajima kao što je ovaj (valjda to više nema veze sa MS-om). I ovih 7 GB unutarnje memorije je odlično. Čak ima i Wi-Fi !!!

  • Nokia4ever

    Stvarno je ljep ali imat dva več je luxus a i nano kartica vjerovatno ne ide unutra.