Procurile fotografije otkazanog #Nokia XL2 #Android uređaja

Nokia-XL2.8

Na internetu su se pojavile fotografije otkazane navodne Nokije XL2. Nokia XL2 trebao je biti nasljednik relativno dobrog Android uređaja Nokije XL. Prema izvorima NPU-a, Nokia je radila na širokom spektru Android uređaja među kojima i uređaji visoke kategorije, ali Microsoft je Android projekte otkazao.

Nokia-XL2.5 Nokia-XL2.-2 Nokia-XL2.-1

Sama XL2 navodno ima zaslon veličine 5 inča i 720p rezolucije, a dizajnom je slična Lumijama 830 i 930. Uređaj posjeduje i za X seriju karakteristične kapacitivne tipke natrag i home.

Izvori iz industrije tvrde da je prilikom pregovora o akviziciji Odjela uređaja i usluga glavni Nokijin pregovarač Risto Siilasmaa koristio Android flagship kao najjači adudt za prodaju. Tadašnjem CEO-u Microsofta Steveu Ballmeru demonstrirana je flagship Lumia na Androidu i Ballmer je znao da ako Nokia napusti WP i prijeđe na Android, da bi to bila smrtna presuda za Microsoftov mobilni OS.

 • hapz

  wm je debilna platforma koja ne služi ničemu

 • dmessia

  ovaj otkazani uredaj bio bio moj novi uredaj 🙂

 • WarpigHR

  a možda je to neka nova Nokia, dizajn je od X serije uređaja…ali zašto nebi Nokia iskoristila “stare modele” koje ima u ladicama…eventualno iznutrice mogu bit problem…

 • kazo

  Ja ti naručio mob iz druge galaksije mob prva liga opcija uključi zaštino polje nemaš brige deri peglaj bacaj nema oštečenja Što se vi na zemlji hebete sa kinetičkom energijom-trenjem mene nije briga hehe!!

 • Nokia4ever

  930 mi pala sa pola metra i rub oštečen…950xl mi pala sa metra i ništa se ne vidi…šta je sad bolje???

  • nathan

   Plasik fantastik 😉

   Ljudi vole pljuvat po Lumia 950(XL) modelima, jer su plastični… al to je zapravo velika prednost.

   Jer, kao sto si sam reko, usred pada ili jednostavno normalnog habanja, plastika je puno izdržljivija te sve i da je oštetiš možeš kupit novu masku.

   Dok kod aluminijske Lumije 925,930,830 i najmanje oštećenje se vidi… i svako oštećenje je trajno!! 🙁

   Da bi zaštitio aluminijski uređaj (nebitno Lumia ili nest 2.) moraš stavit u masku, plastičnu naravno…

   P.S. imo sam crnu 930, čuvo sam je najbolje sto sam mogu, nikad pala nije i opet mala ostecenja na rubovima (od normalnog, korištenja tipa vadiš je iz džepa ili dižeš sa stola) 🙁


   • Nije problem Lumije 950 samo u plastici. Pa Lumia 1520 je plastična pa bolje od nje izgleda. Stvar je što je korišten već postojeći dizajn linija nižih klasa što ostavlja dojam da su htjeli uštedjeti na njoj. Ok, s Kožom se stvari doista mogu dignuti na ciljanu razinu ali takva je trebala biti odmah u paketu. Naravno da je plastični poklopac/maska bolja za padove jer ju je lakše zamijeniti nego li alu okvir.

    • nathan

     Dizajn je subjektivna stvar, plastika crne 950 je identicna onoj crnoj (recikliranoj) plastici koristenoj na 920/1520.

     Jedina razlika sto je ovoga puta plastika tanja tj. maska je tanja, sto joj daje pomolo “šupalj i klimav” osjecaj. Recimo Lumia 820 je imala iste maske, ali par mm deblje pa je bio puno “cvrsci” osjecaj.

     Mozo maske su lagano precijenjene, zavrsna obrada nije na razini od €50. Tako da ova teza da “kozom mozes dosta stvari dic na razinu”, lagano pada. Orginalne plasticne maske su kvalitetnije od Mozo – samo su plasticne, jel pa odma nevaljaju.

     P.S. alu okvir na 925/930/830 ne mozes mjenjat.. tj mozes, ali to je cijelo kuciste (nije samo okvir), na koje je lijepljen ekran. Tako da sve i da ga zamijenis, moras raskopat cijeli mob i nazad ga poljepit… rezultat cega ce bit mob koji nikad nece imat onaj “tvornicki” feeling 😉


   • Mislim da se dosta i pretjeruje u kritikama stražnje maske L950., osim što je (pre?)tanka i lagana kao i cijeli mob. O XL varijanti ne mogu osobno govorit. Da nema bateriju unutra, mislim da bi mi letio svako malo iz ruke. Možda je bilo u prvim serijama nečega lošeg s maskom, međutim ja na svojoj ne vidim rečeni problem. Kad se sve dobro zabrtvi, kada na svakom dijelu čujete onaj klik, nema škripanja nikakvog. Oduševljen sam time kako se lako čisti ekran od otisaka, i time kako ih na masci gotovo pa i nikad nema.
    Što se tiče aluminija i polikarbonata… prethodna Lumia isto bila crna, ogrebao sam ju o zid jednom pošteno, ostala bijela crta, ali sam ju samo obrisao, nije ostala udubina, a da je bio aluminij tko zna…
    L950: stražnja maska sve ok, oduševljenost lakoćom brisanja ekrana, i neprimanjem otisaka na masku, oduševljenost lakoćom, i tankoćom uređaja. DT2W i DT2L su 99.99% nepogrešivi. Što je negativno? Grije se dok je na MDD-u, tj. u Continuum načinu, i Hello je još uvijek hit&miss, iako više hit nego miss. E da, i MS logo stražnji mi još uvijek nije otpao, prednji se nije obrisao 😉

 • ermin

  Kako nam ovo u WM10 eko sistemu nedostaje metalni obruc i kockasti (ostri) dizajn.Preljepo….preljepo.