Prvi Windows 10 Redstone 2 Build dolazi uskoro (možda ovaj tjedan) prvo na računala a za Mobile kasnije

windows-10-redstone-2-770

Microsoft je objavio preko aplikacije Feedback Hub (dobili su je samo oni sa Annyversary nadogradnjom) da će prvi Windows 10 Redstone 2 Build uskoro biti dostupan (možda već ovaj tjedan) ali samo za računala dok će za Mobile biti pušten nekoliko tjedana kasnije. Jedan od razloga je nedostupnost Anniversary nadogradnje za Mobile i trenutno se ne zna kada će biti dostupna. Nešto slično se događalo i sa početkom puštanja Redstone 1 Buildova.

Željeli smo poslati kratku poruku kao podsjetnik Windows Insiderima da provjerite svoje postavke u prstenu (Ring). Sada kada je Windows 10 Anniversary Update (Build 14393) izdana za naše klijente, on je zamijenio Windows 10 Update studeni (Build 10586) u Current Branch. Sada se pripremamo za početak oslobađanja novih nadogradnji ponovo u Fast Ringu. Baš kao što smo učinili i nakon izlaska Windows 10 Update studeni – prvo ćemo krenuti po objavljivanju Buildova za računala, a nekoliko tjedana kasnije i Buildove za Mobile.

2016-08-10 (9)

Prvi Redstone 2 Buildovi neće donositi neke nove značajke već će to biti samo promjene ispod haube slično kao i kod prvih Redstone 1 Buildova (a to je rad na poboljšanju OneCore, koja je osnova temeljne strukture sustava Windows 10).

“S novim Buildom kojeg puštamo iz našeg “Development Branch”, nećete vidjeti nikakve velike vidljive promjene ili nove značajke. Baš kao baš kao što smo to učinili nakon objavljivanja ažuriranja u studenom, mi stavljamo naglasak na stvaranje nekih strukturnih poboljšanja OneCore. Ako se sjećate – OneCore je zajednička jezgra Windowsa za računala, tablete, telefone, IOT, Hololens i Xbox. To je u biti srce Windowsa. Radimo neka refaktoriranja koda i druge inženjerske radove kako bi bili sigurni da je OneCore optimalno strukturiran za timove i za nove značajke i poboljšanja u nekoliko mjeseci. Kao rezultat toga, Buildovi mogu uključivati više grešaka kao i druga pitanja koja bi mogla biti malo više bolna za neke ljude da žive stim.”

 • tromb

  Uh, dobro je, za nekoliko nedelja, mozda! Ne mozemo da stignemo da se naazuriramo koliko salju ove unapredjene verzije. Jos mi se fon nije ohladio od RS1 azuriranja sto bilo 2. avgusta.

 • vlado

  Pitanjce jedno. Da li se Vama desava da nakon prelaska na win 10 mobile prilikom rada dosta puta zacrni ekran pa se nakon toga vrati u normalu? To me jako zivcira u posljednje vrijeme. Meni se nikako ne svidja ova njihova politika. Jako puno pricaju malo, jako sporo rade na realizaciji.


  • Otkada sam nadogradio na W10M to se događa. Jedno vrijeme nema pa se opet vrati. Neki kažu da su problem riješili zamjenom zaslona, dok nekima ostaje isto. NA 8.1 toga nije bilo. Je li L830 u pitanju?

   • vlado

    Jeste, lumia 830 je u pitanju. Na 8.1 je saveseno radio. Problemi nastadose sa prelaskom na win 10. Ja sam se potajno nadao da je do software-a. Hvala na informaciji :).


    • Trebalo bi i bit do softvera jer se samo softver nadogradio, hardver je isti.

     • vlado

      Ok, ok. U razmatranje sam bio uzeo da mi nije slucajno pri nekom padu(a nije ih bilo sa moje strane)doslo do nekog ostecenja. Ali, opet sebi kazem ako je tako kako bas da od momenta nadogradnje na win10m se to poce desavati. Sad mi je mnogo lakse. Ima jos takvih slucajeva. Hvala.

  • Memphis

   Za pravilan rad mobitela nakon nadogradnje sa 8.1 na WM10 potreban je hard reset.

 • kaluhood

  Ja ne znam da li je do ovog poslednjeg builda ali meni se sve app koje su na SD ruse i moram reinstall…

 • iibricaa

  Pricaju za buducnost,a u opste ne railizuju kako treba.Neznam samo zbog cega ovo sve rade.Pricaju da se mi nadamo.

 • adnan

  Vidi se da zaista rade i veseli me sto sam dio svega ovoga. Sretno nam svima i uzivajte u svemu jer nema mjesta nekoj brizi sve dok oni rade zbog sebe a kada pocnu raditi za nas/zbog nas, windows ce liciti na android, a to tek ne zelimo.

 • bojan

  Sta bi ja bez nokiamoba kolko puta u toku dana udjem u vesti i komentare,kontam da mi ni netreba W10M,osecam se kao da ga imam vec godinu dana koliko sam informisan o svemu:))

 • iibricaa

  Jos nije stigo prvi abdejt a pricaju za drugi.Svasta.