Ramzi Haidamus: #Nokia #Technologies fokusiran na četiri poslovanja. Peto za sada nije u planu!

ramzi_haidamus

Ramzi Haidamus, izvršni direktor Nokia Technologies odjela Nokije, daje je kratak intervju za VentureBeat. U njemu je govorio malo o trenutnom poslovanju ovog Nokijinog odjela, formiranog 2014. godine, nakon prodaje Odjela za uređaje i usluge Microsoftu. Nokia Technologies je nedavno otvorio ured u San Franciscu, kako bi bio u blizini tehnološkog centra izvrsnosti. Trenutno imaju četiri poslovanja, Digital Media, Digital Health, licenciranje patenata i licenciranje Nokia branda.

Svima vam je poznato da Digital Media pokriva sve što se tiče digitalnih medija, odnosno VR, kamere, dodatna oprema. Digital Health je u Nokia Technologies odjel došao kupnjom tvrtke Withings koja razvija digitalne gadgete namijenjene praćenju određenih tjelesnih parametara pojedinca i okoline u kojoj on boravi. Licenciranje preko 30.000 patenata i Nokia branda su preostala dva poslovanja koja će ovom odjelu uz prethodna dva osigurati dobar prinos za buduća istraživanja. Haidamus je naglasio kako sa ovim poslovanjima pokušava ponovno vratiti Nokiju na masovno tržište s obzirom da je Nokia brand popularan i dalje. Upravo nam to daje nadu kako ćemo vidjeti mnoštvo proizvoda s Nokia logom koji će biti dostupni širokom spektru kupaca.

Nije se baš mnogo osvrnuo o budućnosti, dapače rekao je kako pored trenutna četiri poslovanja ne planiraju ući u peto. Trenutno je cijeli odjel u fazi fokusiranja na postojeća poslovanja kako bi bili u njima još uspješniji. Međutim, ipak je na pitanje o budućim pothvatima kratko rekao: „Sve je moguće“. Naime, gotovo 1000 inženjera svakodnevno radi na novim, ali i na prethodno započetih projektima iz kojih će se sigurno izroditi neko buduće poslovanje. Koje, e to nam predaje mašti na volju.