Steve Litchfield poprilično „oprao“ kameru HP-ovog Elite X3 u usporedbi s kamerom Lumije 950 XL

lumia 950 xl vs hp elite x3

Steve Litchfield sa AllAboutWindowsPhone bloga je testirao kamere dva ponajbolja smartfona iz Windows Phone tabora. Naravno, riječ je o usporednom testu kamera Microsoft Lumije 950 XL i HP Elite X3. Steve se poprilično izvještio u usporedbama i na njegovom portalu možete vidjeti nekoliko fotografija koje su snimljene u različitim uvjetima osvjetljenja (sunčano, oblačno, unutrašnja fotografija, LED bljeskalica, noć).

Najzanimljivija stavka cijele usporedbe je njegova konačna presuda gdje se poprilično obrušio na kameru Elite X3 stavivši je u klasu lošijih Android uređaja, cijene do 1500 kn. Također je blago preporučio odustajanje od kupnje ovog uređaja jer ne donosi kvalitetu za poprilično visoku cijenu. Spomenuo je i loše komponente uređaja što se odnosi na zaslon i zvučnik premda nisu toliko loši kao kamera. Međutim, nije stao tu već se obrušio i na Microsoft, odnosno njegovu pretposljednju verziju Windowsa 10 Mobile Treshold koju je opisao kao bugovitu i staru.

Ipak, treba reći da je Steve testirao uređaj prije dolaska službene Anniversary nadogradnje i da je po njemu bila loša taktika pustiti uređaj prije na tržište. Koliko je nama poznato, Anniversary nadogradnja je značajno popravila kameru uređaja, kao i spomenute manje hardvera pa nas čisto zanima što sveznajući Steve ima za reći nakon što ažurira uređaj. Moja preporuka svima koji smatraju Elite X3 savršenom Lumijom da ostanu još malo na svojoj 950 (XL) i pričekaju nove testove i usporedbe. kakva god bila, Lumia 950 XL je i dalje možda najbolji Win10M uređaj (ako zanemarimo Lumiju 1520 :)).

 

Konačna ocjena sa AAWP:

aawp ocjena 950xl i elite x3