Video: #Nokia #Lumia 525 može pokrenuti Android Marshmallow

lumia 525 android m

Svi znamo da kad pas ugrize poštara i nije neka vijest. Međutim, kada poštar ugrize psa, e o tome se već da pričati. Slična je stvar i sa Lumijom 525 na koju je upravo haker imena Triszka Balázs instalirao Android Marshmallow os (Android 6.0). Kako ona radi na androidu možete vidjeti u videu ispod.

Cijeli proces ubacivanja nije bio posve jednostavan i haker je javio kako je trenutno moguće ubaciti ovu verziju androida samo na Lumiju 525 i Lumiju 520. Najveći problem je bio ubaciti drivere za sve komponente uređaja kako bi se on mogao uspješno bootati sa drugačijim os-em.

Pogledajte koliki je rezultat Lumia 525 ostavila na Antutu testu

Inače, Microsoft je nedavno kriomice pustio ključ za Secure Boot što omogućava instaliranje drugih platformi na mobilne uređaje. Isti haker je javio kako će kroz koji tjedan postaviti novu stabilniju verziju androida kako bi i drugi upućeniji korisnici mogli ponoviti njegov uspjeh.

Bilo bi skroz lijepo kada bi kao na računalima mogli i na mobilnim uređajima slobodno pokretati različite platforme, čisto izletnički.

Via

 • kazo

  Bogme i wp10 na L830 ne radi bolje, a mog bi.
  Microsoftu nije u interesu da poboljša-promjeni Firmware za to što nosi logo NOKIA.

  • Gagi990

   Ko kaze da ne radi?Kod mene stari ima Lumiu 830 sa AU i telefon leti, bolje nego ikada pre.

   • kazo

    aplikacija karte GPS pozicjoniranje ne radi točno fula državnu cestu za 10-20 metera naspram here aplikacije koja je u par sekundi locirala poziciju moba u zatvorenom prostoru , a karte od microsofta na početku lociranja koriste gprs signal IPS adresu ja u Liki a mob u Rijeci pa čekaj 20 sekundi nekad i više da prikaže stvarnu lokaciju to me podsječa na GPS uređaj korišten 94. 95. god. prije se isprazni baterija nego što te locira.

    • Idijot

     Meni je s HERE kartama na WP 8.1 s L1020 isto tako znao radit.Prvo bi mi pokazao da sam negdje di sam bio prije par sati ili dana,a onda nakon 10-15 sekundi pokazao gdje sam.To nema veze s kartama već s GPS-om.Treba mu vremena da uspostavi vezu sa satelitima.Nekad par sekundi nekad više.Ne određuje aplikacija gdje je netko već sateliti javljaju korisniku koje su mu koordinate.Ekipa koja ne koristi često karte to ne primijeti,a ja ih često koristim.

     • dxdy

      točno… netočne pozicije rezultat toga da navigacijski software u slučaju slabog GPS signala uzima lokaciju od mobilne mreže a ona je približna i netočna…

    • Gagi990

     Druze naveo si jedan problem koji uopste nema veze sa telefonom ili softverom OS vec do aplikacije, a drugo Windows Karte nisu jedina aplikaija za navodjenje.A Windows Karte su 10 puta bolje od stare Here app, eto to sto ti si naveo da imas problem ja nemam, vec precizno radi na 950Xl, 950, 1520 i 830.Pa sto se ne vratis na WP8.1 tamo imas Here app ?

 • dxdy

  Daleko je ovo od upotrjebljivog… Ima tu još posla i jedino za sada 525 i 520. Najveći problem su naravno driveri pa su kamera i drugi uređaji jednostavno neupotrebljivi za sada.

 • Goran

  Puno ljepše vizualno izgleda sa windowsima.


  • Šteta što nije omogućio kapacitivne tipke, a ne softverske. Zaslon bi bio iskoristiviji mnogo više

   • dxdy

    nisu kapacitivne tipke jedino što neradi… skoro sav hardware ne radi jer drivera nema… autor ima preveliki posao da to sve sredi. pa i vidite po videu da se dalje od malo softwera nije ni maknuo… lako pokazivati beenchmark kad tako rekuć ništa ne opterećuje sistem


    • Ma jasno, vidit ćemo kad izbaci noviju verziju kako će sve ići.

 • Nokia4ever

  Dali ovo znači da na Nokio može Win10…to bi bilo fantastično ali pričekajmo još hekere da rade posao ako več tvrtke neče…hehehe!


 • Slažem se sa zadnjom rečenicom, samo ipak pustit korisniku da sam bira.