Video: Nokia Lumia 735 je doista imala funkcionalno prednje LED svjetlo

lumia-735-led_thumb

Već smo imali prilike pisati o prednjem LED svjetlu Nokia Lumije 735 koje je trebalo služiti za obavijesti. Na žalost, Microsoft još uvijek nije omogućio korištenje LED obavijesti tako da Nokia, a kasnije i sam Microsoft više nisu ugrađivali taj dio hardvera u buduće uređaje. Doduše, jedini LED koji se sprijeda naknadno ugradio je bio na otkazanoj Lumiji 650 HL, ali za potrebe prednje kamere. Opcija obavještavanja korisnika o propuštenim pozivima/porukama se udomaćila na Android uređajima, a kako oni dominiraju svijetom tako je postala poželjna velikom broju ljudi.

Na videu ispod možete vidjeti kako LED doista svijetli što je prvi dokaz njegovog funkcioniranja. Neka vas ne iznenadi izgled uređaja s obzirom da ga je format videa poprilično iskrivio.

 

Via

 • hapz

  nije valjda da nisu mogle raditi LED obavještenja na Lumiama a na starijoj N9 sve ferceralo normalno

  • Goran

   N9 je mobitel iz budućnosti kojeg je netko zaboravio iz kojeg i MS, ali i svi ostali još uvijek kopiraju N9 i nitko još uvijek nije smislio ništa novo. Nokia je sa N9-tkom postavila toliko visoke standarde da je jednostavno morala biti stopirana.

 • Nokia_cigla

  I L930 ima LED, između prednjeg zvučnika i senzora ambijenta, ali MS je otpisao “starije Lumie” . Nakon nadogradnje na W10m kvaliteta zvuka na L930 je značajno lošija, mikrofoni značajno slabije rade kod snimanja videa, a kod poziva ne radi zagušenje buke. Od trećeg mjeseca nije došlo firmware update da te greške ispravi, a kamoli da omogući i nove funkcionalnosti, iako se radi od top uređaju za koje su ljudi dali i do 5000 kn.

 • L735

  Ja sam na svojoj L735 ovo blinkanje imao prije pola godine ili vise. Pojavi se kad se iscrpi baterija skroz.


  • na većini je lumija tako, i kod moje 1020 blinka windows dugme kad je skroz prazna baterija

 • Goran

  Meni je sada drago da Nokie 735 i 830 nisu imali svoje MS izvedenice, ovako ostaju Nokia Ikone sa win 10! 🙂

  • Memphis

   Imaju. Lumia 735 se u ameridjiji prodavala kao MS Lumia 735.


 • Možda je LED a možda to netko i onim crvenim laserom blinka u smjeru Lumije iz nekog smjera 🙂

  • L930Ri

   Mislim da nije crveni, ali u pozadini se u prvoj sekundi videa vidi kako blinka drugi led (da li se snimani LED zrcali na maskici moba s kojim je nastala snimka, ili nešto drugo … bo)