Windows 10 Mobile AU pušta se 9.8. za uređaje ‘slobodne varijante’, a 16.8. za varijante vezane za operatere

windows-10-mobile-cu-full-03_storyDaniel Rubino s portala Windows Central pouzdano tvrdi da je 9. 8. datum puštanja Windows 10 Mobile Anniversary nadogradnje. Na taj dan Microsoft bi W10M AU trebao pustiti za sve Windows 10 Mobile uređaje čija varijanta nije vezana za nekog operatera, dok se oni koji imaju uređaje vezane uz operatera trebaju strpiti dodatnih tjedan dana, odnosno do 16. kolovoza.

Za provjeriti je li vaš uređaj ‘country variant’ ili vezan uz operatera, otvorite u Postavkama sekciju ‘Dodaci’ pa ‘Dodaci i informacije’. Tu možete odmah ispod ‘Mobile Operator’ vidjeti za kojeg je operatera uređaj vezan, ako je vezan. To što je uređaj varijanta nekog operatera, ne znači da je on vezan samo za SIM kartice tog operatera, već je operater prije prodaje na uređaj instalirao svoje aplikacije i mrežne postavke.

Microsoft se odlučio na ovaj potez kako bi operaterima dao vremena da testiraju uređaje i prijave probleme vezane za pojedinu mrežu prije puštanja. Microsoft tehnički nema nikakvih ograničenja od strane operatera za puštanje nadogradnje, kao što je to bilo s Windows Phone 7.5 i 8(.1) OS-om.

Dodatno, Rubino nagađa da bi službeni Windows 10 Mobile Anniversary Update build trebao biti 14393.67.

Izvor