AdDuplex objavio novo izvješće o stanju Windows Phone platformi

adduplex-windows-phone-device-statistics-for-august-2014-1-1024

Adduplex je objavio svoje izvješće o stanju/raširenosti Windows Phone platformi za mjesec rujan (9. mj.). Gledajući novo izvješće, uopće ne razlikuje od prošlomjesečnog, gdje je posljednja verzija OS-a (Windows 10 Mobile) bila na 14% udjela u ukupnom broju uređaja.  chrome_2016-09-22_16-03-37

I dalje dominira Windows Phone 8.1 OS sa ogromnih 78% udjela (čak je i porastao za 0,7% od prošlog mjeseca), dok se WP 8 unatoč najavama o prestanku podrške drži ne baš beznačajnih 6,6% udjela. Razloga za ovakvo stanje ima mnogo, a jedan od njih je što većina Windows Phone  8.1 uređaja nema mogućnost nadogradnje na Windows 10 Mobile. Drugi razlog je što nadogradnja na Windows 10 Mobile nije dostupna standardnim putem ažuriranja na Windows Phone 8.1 uređajima već je potrebna kao što znate aplikacija Savjetnik za nadogradnju/Upgrade Advisor. Rezultat toga može biti taj da mnogi Windows Phone korisnici koji ne prate naš i druge blogove/portale ne znaju da uopće postoji mogućnost nadogradnje. Dobra vijest je da se 82,4 % Windows 10 Mobile korisnika već nalazi na Anniversary nadogradnji (Redstone 1) što je porast od 30% od prošlog mjeseca.

chrome_2016-09-22_16-03-54

Nakon ove dobre vijesti evo još jedne možda pomalo i zabrinjavajuće, u kojem se vidi da je od najave prestanka proizvodnje Lumia uređaja te dolaska novih proizvođača mobilnih uređaja, udio Lumia uređaja povečao umjesto da se smanjio promjenom strategije ka partnerima.

lumia

AdDuplex

 

 


 • Proud to be a Lumijaš…. a tebi, ako je susjedova (komšijina) trava zelenija, samo izvoli 🙂


 • Ne bih uspoređivao vezu/brak i tehnologiju, nije mi to ni blizu slično, a kamo li isto. No, kad si već krenuo tim putem… ovako doživljavam mobilne platforme u tom smislu: iPhone/iOS: najljepša žena ikad, ali ljepota je vanjska i postignuta estetskom kirurgijom, s tobom je zato jer, i samo dok, imaš novaca (sponzoruša). Androidi: Stalno nešto brunda, stalno bi još i još (novaca), a vara te iako ih imaš (k***a). Windows 10 Mobile: jednostavna, vjerna žen(sk)a, kad je nešto zamoliš, to napravi bez puno drame. Ne traži da imaš novaca, pita samo za osnovne stvari (što je normalno i logično). Možda ima pokoju sijedu na glavi (za to se kupi boja – Mozo maskica :D), možda joj fali koji zub ili su joj razmaknute jedinice (aplikacije), ali to se da popravit. Ne kvoca, i ne švrlja okolo. Naglasak na: jednostavna, razumna, vjerna “žena” 😀 Hehe.

 • L930Ri

  Naravno da se udio Lumia povećao kada su ih operateri počeli davati, skoro pa, u bescijenje 🙂


  • Tako i treba, da si ih možemo priuštit 😀


 • Zašto nisam iznenađen tvojim odgovorom… -.-

 • Goran

  Lumia 650 (kupljena u HT-u) dobila double tap. Mobitel se ažurirao, potom restart, instalacija


 • Rješenje možda 3-4 SPhone modela sa raznolikim specifikacijama (i naravno cijenama), i naravno, dostupnost, dostupnost, dostupnost (operateri). Osim ovoga s drugim proizvođačima. “Ako drugi neće, mi ćemo”. Držim ih za riječ.