Elite X3 pojavio se na hrvatskim stranicama HP-a

hp-elite-x3-0011-970x647-c

HP-ov Windows 10 Mobile flagship Elite X3 pojavio se na službenim stranicama HP Hrvatska. Stranica proizvoda djelomično je pisana na engleskom jeziku, a neki segmenti, točnije tehnički podaci (specifikacije) su na hrvatskom jeziku. Cijena i dostupnost nisu navedeni.Elite X3 Hp dostupnost

Prije smo iz službene dokumentacije HP-ovog smartfona saznali da Elite X3 neće biti dostupan u Hrvatskoj, odnosno Hrvatska nije bila navedena u zemljama u kojima će se Elite X3 prodavati. Tada smo poslali upit HP-u, no oni nisu imali dodatnih informacija o dostupnosti proizvoda u Hrvatskoj.

HP Hrvatska

Elite X3 već je dostupan na nekim tržištima poput njemačkog po cijeni od 867 eura (oko 6.500kn), dok je u SAD-u već i rasprodan.

 • L930Ri

  Kažu na WC-u da je rasprodan i u Kanadi. Na MSPU javili da je i u Italiji počela službena prodaja za 853 EUR (IVA iliti PDV uključen).
  Dakle, kome se žuri, “Trst je naš” 😀


  • Malo je cijena nategnuta za obične korisnike. 🙂

   • L930Ri

    Malo puno 🙂


    • Moram u malu digresiju jer me vuče iako je već vjerojatno i rečeno. Koliko god za Microsoft neisplativo bilo prodavat uređaje jeftinije od 200€ zbog male marže, odnosno gubitka po prodanom uređaju, količinsko popunjavanje tržišta windows smartfonima jedini je način poticanja rasta broja aplikacija u trgovini, a to je najlakše jeftinim i povoljnim uređajima. Neovisno o kvaliteti ovog HP-a, cijena je prevelika i za većinu ‘poslovnih’ korisnika jer je u domeni iPhonea Plus. Doduše, puno je moćniji uređaj, ali i Apple ima izgrađen (od strane partnera) ekosustav dodatne opreme za poslovne korisnike – od POS uređaja do mjerača razine šećera u krvi i slično.

     • L930Ri

      Mislim da je Microsoft mogao tih 8 milijardi uložiti na pametniji način;
      Odabrati partnere za proizvodnju mobitela te im isplatiti nepovratne poticaje, a također dobro “podmazati” proizvođače aplikacija i potaknuti ih na proizvodnju Windows OS inačica.
      Ovako, čini mi se, novac bačen, i nitko nema koristi.

 • Andy Mili

  željo moja, tugo moja (preskupa) …