HP Elite X3 na tržište je pušten s nedovršenim softverom

HP-elite-x3

Latinska izreka ‘Historia est Magistra Vitae’ HP-u ne znači ništa jer je počinio istu grešku kod izdavanja svog flagshipa kao i Microsoft prije godinu dana s Lumijama 950 i 950 XL. Prema prvim recenzijama i dojmovima kupaca, HP Elite X3 na tržište je pušten s nedovršenim softverom. Točnije, čeka se HP-ova nadogradnja firmwarea i Windows 10 Mobile Anniversary nadogradnja da uređaj postane približno dostojan svoje cijene koja iznosi visokih 850 eura (6.375kn).

Windows portali MSPoweruser i Windows Central danas su objavili recenzije HP Elite X3 smartfona, s napomenom da je uređaj testiran s trenutno službenim softverom koji ne podržava određene značajke i ima lošije performanse kamere i općenite performanse uređaja. Recenzanti s WC-a i MSPU-a se u nekim stvarima ne slažu, ali usuglasili su se da Elite X3 ima odličnu bateriju i izrazito lošu kameru. Po pitanju dizajna, MSPU se žali na plastičnost uređaja i zapravo kamufliranu plastiku koja nalikuje metalu.

HP_Elite_x3_Lead_bottom

MSPU kao pozitivne stavke navodi: performanse, Continuum, skener šarenice i otiska prsta, bateriju te slušalice koje dolaze s uređajem u pakiranju. Negativne stavke su: dizajn, zaslon pod jakom svjetlosti, kamera, tih prednji Bang&Olufsen zvučnik.

Rubino svoje dojmove u objavljenom članku ne iznosi kao recenziju jer će ona doći kad stigne ‘obećana’ nadogradnja. Prema WC-u, pozitivne stavke su: dizajn, odnosno kvaliteta izrade, baterija, zaslon, Windows Hello (skener šarenice i otiska prsta). Plastičnost HP-a je prednost, kako navodi Rubino, zbog boljeg prijama signala i otpornosti na udarce. Negativne stavke su: performanse i kamera.

HP_Elite_x3_Lead_950_back

Ako bacite oko na cijelu recenziju na MSPU-u ili članak dojmova na WC-u, lako je zaključiti da bi se većina HP-ovih mana mogla ispraviti puštanjem uređaja s finalnim softverom. Isto tako možemo primjetiti određeno neslaganje kod pozitivnih i negativnih stavki ovog uređaja – jedan recenzant navodi zaslon i performanse kao nedostatak, dok je kod drugoga to prednost. U svakom slučaju, HP je ponovio Microsoftovu grešku puštanja uređaja s nedovršenim softverom, ali je izgleda napomenuo recenzantima da u obzir uzmu to što softver nije finalan i vjerojatno ih zamolio da pričekaju ‘update’ i onda daju konačan sud.