Microsoft Band/Microsoft Health: i za njih je budućnost neizvjesna

microsoft-band

Nakon što smo se u zadnje vrijeme dosta toga načitali i napisali o prestanku proizvodnje Lumia uređaja i svega što uz to ide, izgleda da je na red došao još jedan veliki Microsoftov projekt čija je budućnost sve neizvjesnija (možda i nije). Prema Mary Jo Foley iz ZDNet-a, tim koji je radio na izradi novog Microsoft Banda 3 raspušten je još prije nekoliko tjedana te se Microsoft povlači iz drugog neuspješnog poslovanja (prvo se valjda misli na Lumia uređaje). Mary Jo je i načula da od novog planiranog Banda 3 neće biti ništa ove godine, a najvjerojatnije i nikada. Microsoft je po svom običaju dao izjavu da će i dalje biti usredotočen na podršci svoje aplikacije Microsoft Health koja je dostupna za sve platforme te da će i dalje prodavati Microsoft Band 2 fitness narukvicu.

“We continue to invest and innovate in the Microsoft Health platform, which is open to all hardware and apps partners across Windows, iOS, and Android devices. We also continue to sell Microsoft Band 2 and remain deeply committed to supporting our customers and exploring the wearables space.”

Inače, Microsoft Band 2 je u drugom kvartalu 2016 prodan u manje od milijun primjeraka, dok je recimo FitBit asortiman proizvoda prodan u nešto više od 5,7 milijuna primjeraka. No, Band 2 nije globalno dostupan kao FitBit i Microsoftu cilj nije bio dominirati na tržištu fitness narukvica, već navući partnere na korištenje Microsoftovog senzora i fitness servisa, što izgleda nije uspjelo.

MSPU

 

 

  • Nokia4ever

    Ništa novo na zapadu…sve ide polako u Maloro!