Microsoft razmatra dodatno sakaćenje pa i gašenje značajke ‘Glance screen’ (Info-zaslon)?

Lumia 650 glance

Korisnik Twittera @Massis_ objavio je snimak zaslona iz aplikacije Feedback Hub na kojem je Microsoft odgovorio korisniku na upit oko značajke ‘Glance Screen’, odnosno ‘Info-zaslon’.

Microsoft inženjer odgovorio je na povratne informacije konfuznom porukom u kojoj je na kraju naveo da Microsoft u sljedećim verzijama OS-a razmišlja o onemogućavanju značajke ‘Info-zaslon’.

“Hvala na povratnoj informaciji! Neke manje korištene značajke uklonjene su iz Postavki radi preglednosti i lakšeg snalaženja za korisnike. To uključuje i  uklanjanje značajke isključivanja Glancea dok se uređaj puni. U isto vrijeme, implementirano je rješenje koje sprječava ‘burn-in’ zaslona kada je Glance konstantno uključen. Zato se više sat na Glanceu neće pomicati po zaslonu. Vaše povratne informacije proslijeđene su timu i opcija onemogućavanja Glance je u razmatranju.”

 

 

Poruka Microsoftova inženjera izrazito je konfuzna i pomalo zabrinjavajuća. Nije jasno kako nepomicanje sata po zaslonu sprječava ‘burn-in’, a nije jasno na što se odnosi izjava o ‘onemogućavanju’ Glance screena jer u postavkama već postoji mogućnost isključivanja te značajke. Microsoft je već izrazito osakatio ‘Info-zaslon’ ako ga usporedimo s onim iz 2014. godine koji je prezentiran s Lumijom 830 pa i konačno gašenje ove značajke ne bi bilo iznenađujuće.

W10M glance

Tvit korisnika koji je objavio ovaj snimak zaslona poslan je Doni Sarkar pa ćemo vas obavijestiti ako ona reagira.