Nawzil proriče: Microsoft će u 2017. predstaviti nekoliko novih “flagship” uređaja na Windows 10 Mobile!?

microsoft-surface-phone-concept

Nawzil, do sada vrlo pouzdan izvor informacija za sve događaje vezane uz Microsoft, na svojoj je Facebook stranici objavio da Microsoft planira u idućoj 2017. godini predstaviti nekoliko novih flagship uređaja za vlastitu Windows 10 Mobile. Osim toga, Nazwil je naveo da Microsoft neće napustiti tržište pametnih telefona te sažima neke navode Microsoftovog šefa Satye Nadelle te Terryja Myersona o Microsoftovoj strategiji za tekuću i iduću godinu. Sam podsjeća da je na mnoga pitanja od Windows Phone fanova i njihovih strahova već odavno odgovorio i nudi ovim putem slabu utjehu. Na početku same objave napominje da prilikom čitanja ili izgovora “Windows Phone” svi odmah pomisle samo na Lumia uređaje, ali da to nisu jedini uređaji sa Windows Phone/Mobile OS-om (mada prema zadnjem izvješću AdDupleksa ne izgleda bas tako). Nadalje ističe da je on prvi otkrio informaciju o kraju proizvodnje i prodaje Lumia uređaja još prije nekoliko mjeseci. Članak je svojevrstan sažetak čitavog niza objava u vezi mobilne verzije Windowsa 10 što smo i mi već prije objavili.

Na kraju svega, premda Nawzil tvrdi da radi za Microsoft u Kuvajtu, a i sami smo se dosad uvjerili smo se da je vrlo dobro informiran o tome što se kuha u Microsoftu, ipak kaže da objava o predstavljanju novih flagship uređaja se ne može se uzeti sa 100% sigurnoću.

Ne znam isplati li se komentirati dodatno ovaj izvor s obzirom da nije riječ o Microsoftu koji se službeno oglasio, već jednom zaposleniku Microsofta koji je ujedno veliki WP fan. Ipak je cijeli cilj njegove objave ublažavanje posljedica naglog napuštanja proizvodnje Lumia, a time i W10M ili WP, uređaja pa je se ne treba shvaćati doslovno jer s Microsoftom se nikada ne zna.

WindowsArea.de / Facebook

MiCROSOFT: MI I DALJE STOJIMO IZA WINDOWS 10 MOBILE – PARTNERI DONOSE NOVE UREĐAJE!?

NPU: SURFACE PHONE JE U AKTIVNOM RAZVOJU

ELDAR MURTAZIN: ZAUSTAVLJEN RAZVOJ SURFACE PHONE UREĐAJA?!

GLASINE: SURFACE PHONE ODGOĐEN; DO KRAJA GODINE PRESTAJE PRODAJA LUMIA UREĐAJA

 • seminola

  sta god da bude mikrosoft je u banani

 • dodoo

  Tomislav probaj prije instalacije u postavkam namjestiti da ti se aplikacije snimaju direktno na sami uredaj, a ne na sd karticu.

 • Tomislav Jukić

  Pozdrav svima. Nevezano za temu, nadogradio sam svoju lumiu 640xl na win 10 i sad mi neke aplikacije uopće ne rade pa tako ni ova. Kad hoću ući u trgovinu izbaci mi check your connection i error code 0x80072EE7. Može pomoć? Hvala!

 • Bugy

  Ekipa koja je radila na Surface tablet uopce nije znala za drugi tim koji je bio na Surface book. To je bilo tako a svaki,zaposlenik potpise ugovor o sutnji. A kada je bio u fazi razvoja surface book nitko osim toga tima podpredsjednika i predsjednika Ms-a nije znao. Toliko o tajnosti u Ms-u. E,sada moguce da je tako i sa,Surface phone. Usput sada vidimo koliko se kopira surface book kod drugih proizvodjaca,njegov stil i,izgled.

  • Idijot

   A o Hololensu bolje ne komentirat.10 godina je trajao razvoj hardvera i softvera,a nitko nije ni naslutio o čemu se radi.Isto tako,kad je Nokia razvijala 808 PW,nije izašao niti jedan trač zato jer su ga klasificirali kao preekstremno i nemoguće.Iako je razvoj kamere i telefona trajao 18 mjeseci i neki “zviždači” (i to jako popularni i “upućeni”) su dobivali dojave od provjerenih izvora,nitko se nije usudio progovorit jer nisu vjerovali da je moguće napravit mobitel s 41MP kamerom.Svi oni paze na svoj ugled jer im to garantira čitače pa radije propuste vijest nego ih proglase nevjerodostojnim.

 • amir.s

  mozda ce izbaciti mob a nece imati slicnisti sa lumiom pa zato ukidaju sve sto je lumia !!


  • a kakav bi to bio mobitel drugačiji od lumije? šta je to lumija onda?

   vjerovatno se prebacuju na surface brend, ako uopšte bude došlo do toga, kakav je microsoft, ne bi me iznenadila odgoda istog naredne godine.


   • Nazwil je govorio da Microsoft planira predstaviti nove smartfobe ali naravno ne Lumije ili pak Surface… Ko će ga znat više


    • Živi bili pa vidjeli!


    • da, ne mozes biti pametan nikako, sve je postalo rekla kazala.
     Ja stvarno ne vidim više kako da se Microsoft izvuče iz ovoga, pa da ostvari neki rezultat na tržištu.

     Koji im je ovo put da zahebavaju raju.

     Eno i BB je zvanično prestaje sa telefonima. Srećom pa je Nokija ipak drugačija firma.

 • Tin

  Hmmm mislim da oni ne radi ni na čemu.. Da se radi taj Surface phone već bi izašle neke informacije, slike, etc. što se stalno događa i sa Appleom i Samsungom. Pogotovo ako ga planiraju uskoro zbaciti na tržište.. Situacija je po meni vrlo jasna. Microsoft je odustao od mobilne platforme, ne isplati se, njihovi telefon ne idu, Digli su ruke, dali su drugim proizvođačima šansu da nastave proizvoditi Windows telefone. Oni eventualno planiraju nekad u budućnosti izbaciti i Surface phone, ali mislim da je to više kao neka ideja, a ne nešto što ozbiljno planiraju.

 • adnan

  Rade na W10, rade na SP, rade na uklanjanju Lumia. Zasto sve ovo ne bi imalo smisla kad vec dobro upakuju w10. Mjesto Lumia (koje su inace sinonim za WP i W10) ce preuzeti drugi proizvodjaci a SPhone će biti top proizvod iz MS-a. Ipak se logika nazire u objavi ovog lika. Ustvari, volio bi da tako bude jer mi se ne ide na android i ios.

 • Vlatko

  Ne gajim nadu 🙂

 • Nokia4ever

  Ako rade na SP zašto sve skrivat…čudna politika!


 • To se želi/traži…. više različitih SP modela (ako je ovdje o tome riječ), i dostupnost, dostupnost, dostupnost (operateri).

 • ml535

  neka prvo srede OS kako treba

  • ml535

   pa neka onda mastaju dalje…

 • dxdy

  pa jako teško proricati kad je u planu Surface 😉


  • Navodno ovdje nije riječ o Surface uređaju pa je meni ovo sve malo čudno