Nokia BellLabs postigao brzinu prijenosa podataka od 1Tb po sekundi

nokia party2

Nokijin odjel za istraživanje i razvoj Nokia Bell Labs prezentirao je zajedno s Deutsche Telekomom i tehničkim sveučilištem TU Munich prijenos podataka preko optičke mreže po brzini od 1Tb po sekundi. 1 terabit po sekundi iznosi preračunato 125 gigabajta po sekundi, a ta brzina je otprilike 1000 puta veća od komercijalne ‘gigabit’ optičke mreže poput ponude koju u SAD-u ima Google Fiber.

Nokia Bell Labs u Nokiji su došli akvizicijom Alcatel-Lucenta, Bell Labs u Nokiji funkcionira kao nezavisna grupa zadužena za istraživanje i razvoj, zajedno s Nokijinim vlastitim odjelom za istraživanje i razvoj. Izjavu za medije na engleskom jeziku možete pročitati u linkanom članku ispod.

Nokia Bell Labs scored 1Tb-per-second data transfer

In jointly conducted research of optical systems, Nokia Bell Labs, Deutsche Telekom T-Labs and the Technical University of Munich achieved a 1 Terabit-per-second transmission rate over optical fiber Probabilistic Constellation Shaping provides greater flexibility and performance to enable optical networks to operate closer to the Shannon limit to meet growing