#Nokia će unaprijediti željeznički prijevoz u Berlinu i Buenos Airesu

nokia SF

Finska Nokia odabrana je za unaprjeđenje željezničkog prijeevoza u njemačkom glavnom gradu Berlinu i glavnom gradu Argentine Buenos Airesu.

Njemački Deutsche Bahn odabrao je Nokiju za upravljanje komunikacijskom mrežom za S-Bahn (brzi vlak) na području Berlina. Ta mreža trebala bi osigurati siguran, stabilan i efikasan rad sustava, a Nokia će pružiti podršku za DB-ov internetski servis te za videonadzor.

Na drugom kraju svijeta, u Argentini, Nokiju je ‘Consortium Techint Dycasa UTE’ (tvrtka zadužena za upravljanjem metroom) izabrala za izgradnju komunikacijske mreže za proširenje linije H Metroa u Buenos Airesu. Osim komunikacija, Nokia će upravaljati pametnim pločama i sličnim elementima koje su mogu pronaći u metroima.

Kada je prodala ‘Odjel uređaja i usluga’ u 2013., Nokiji je u najoptimističnijim prognozama predviđeno postajanja novog IBM-a, a kada pogledamo na koje je sve segmente Nokia razgranala svoje primarno poslovanje s mrežama, možemo zaključiti da je na dobrom putu da to i postane.

Izvor: 1, 2