Video: “Double Tap” na HP Elite X3 radi na drugačijem principu nego kod Lumija

hp-elite-x3-0011-970x647-c

Funkcija dvostrukog tapkanja po zaslonu kako bi ga “probudili” je u Windows Phone domenu donijela Nokia. Opcija je toliko postala popularna da je jednostavno neizostavna na gotovo svim boljim Lumia uređajima. Čak je i LG na svojem modelu G3 ubacio ovu opciju s tim da je omogućio i dvostruko tapkanje za gašenje zaslona. HP je također ubacio ivu opciju na svoj Elite X3 uređaj, ali ju je malo promijenio. Zaslon se ne budi dvostrukim tapkanjem po njemu, već tapkanjem poleđine uređaja koji se nalazi negdje ispod senzora za čitanje otiska prsta. HP, kako piše MSPU, vjerojatno koristi G-senzor pa je opcija ponešto drugačija nego što je to slučaj kod Lumia uređaja. Međutim, zahvaljujući tom principu moguće je X3  otključati jačim dvostrukim lupanjem podloge na koju je oslonjen što je dobro ukoliko nešto radite s rukama a ne želite ih stalno brisati da bi otključali zaslon uređaja.

Bacite oko na video pa pogledajte kako opcija funkcionira.

 

Vjerujem da senzor pokreta očitava i tapkanje uređaja po prednjoj strani jer bi u protivnom opcija bila uzaludna :). Upravo je radi toga HP u Display opciji ponudio više dodatnih mogućnosti za “Double Tap” funkciju.

 • Nokia5210

  Kod mene LG G4 Dual SIM ima dvostruko tapkanje. Meni to toliko ne znači, ali kad već ima neka ga, a da ga nema, ne bih se brinuo oko toga.

  • kinzi

   ma da i ja ne kontam toliku vaznost dubl tapa..i da imam iskljucio bih ga..verovatno se otkljucava u dzepu..:P

   • hapz

    ne otkljućava se u džepu imam ja na Huawei

   • Idijot

    Ne otključava se.Senzor blizine sprječava da se otključa.

   • Nokia5210

    Ne otključava se u džepu. Jednostavno kad napravim dvostruko tapkanje sustav se otključa. Inače se sustav ne otključa sam od sebe, barem ne kod mene.

 • kinzi

  lg spirit lte 130 eura ima dabl tap..

 • zex

  Da li još neki telefon ima nešto slično?