Direktor Microsofta tvrdi da ćemo do kraja godine vidjeti 2 #Nokia uređaja od #HMD-a

2016-09-20-1

CEO Microsofta za regiju Azije i Pacifika James Rutherfoord na sastanku s vijetnamskim distributerom FPT Trading naveo je da HMD Global, nositelj licence Nokia brenda, do kraja godine planira predstaviti 2 Nokia-brendirana mobilna uređaja, vjerojatno obična telefona, a početkom 2017. možemo očekivati i najmanje dva smartfona.

Sve što trebate znati o Nokijinom povratku na mobilno tržište

Ove informacija se djelomično poklapaju sa do sada objavljenim glasinama, tako da sa popriličnom sigurnošću možemo očekivati neki Nokia-brendirani uređaj do kraja ove godine iz radionice HMD-a. Bilo da je riječ o Nokiji 216, tabletu D1C, flagshipu P1 ili nekom četvrtom uređaju. Nokia, odnosno HMD možda do kraja ove godine ne bude spreman za plasiranje nekog Nokia-brendiranog Android smartfona, ali oni su na putu. Jučer smo doznali da će Nokia biti prisutna na MWC-u 2017 pa možda i tu ugledamo neke Nokia Android smartfone.

Dodatak: Kakve veze Microsoft ima s HMD-om?

Microsoft je Odjel uređaja i usluga, kupljenog od Nokije, transformirao u odjel običnih telefona, a on je za 350 milijuna dolara prodan tvrtki FIH Mobile, čiji je vlasnik Foxconn. Licenca za Nokia brend na običnim telefonima prebačena je finskoj tvrtki HMD Global, koja je istovremeno s Nokijom potpisala ugovor o korištenju brenda na smartfonima i tabletima. Velik broj bivših zaposlenika Microsoftova odjela mobitela, poznatijeg kao nekadašnji Microsoft Mobile, preći će ili u HMD Global ili u Foxconn, a neki su se vratili i u samu Nokiju. Foxconn, odnosno FIH Mobile proizvodit će buduće Nokia uređaje za HMD, dok će ih finska Nokia nadzirat.

via

 • Goran William

  A što se tiče MS-a i Nokie, bit će da ih peče savjest. Gates se oduvijek divio Nokiji, napokon je dobio svoju omiljenu igračku u svoje vlasništvo i onda su ga iznevjerili ljudi iz njegovih redova. Vjerujem da će Gates učiniti sve da ponovo napravi čvrst savez između MS-a i Nokie. Stoga me i ne čude ovakve objave.

  • seminola

   nokiu da pece savjest ?? mikrosoft je svojom nesposobnoscu unisti Nokiu a zatim i sam sebe . sto se tice Wp10 vidjeli smo koliko im vremena treba da bi napravili polu gotov program . .

 • Goran William

  Da bila je nadogradnja na slijedećim Lumiama (kojr ja imam): 830, 650, 640 LTE, 550, 535. Nisam baš ništa primjetio osim da mi sr sad baterija na 830 brže prazni. Išla je nadogradnja i na računalima. Bojim se da će sad MS zanemariti naše kuknjave tipa troši mi se baterija, ako sve drugo radi, ipak odbacili su Lumie, još godini dvije dok ispoštivaju ugovore sa operaterima i adio lumie… osobito stariji modeli

 • mille

  WA ima nadogradnju

 • salvator

  pa jel on bivši direktor ms-a ili šta već,ako su rakrstili s nokiom šta tu radi ms.inače nokia 216 mi izgleda odličan mob i ako se zainatim bit će moj idući mob.puna mi je kapa smartfona,zbog njih ne palim komp,a nova makina je u kući ima mj.dana sa win10 :))

 • Memphis

  Neka samo on tvrdi