#HMDGlobal ipak prisutan na #MWC2017. Znači li to i tadašnje predstavljanje novih #Nokia smartfona?

hmd-global-mwc

Jučer smo vam prenijeli vijest da je Nokia iznajmila poprilično velik izložbeni prostor na sljedećem izdanju MWC-a, najvećeg kongresnog događaja u mobilnoj industriji koji će se održati krajem veljače u Barceloni. S obzirom na prethodne godine kada je Nokia veliki dio svojeg izložbenog prostora dijelila sa drugim poslovanjima, npr. HERE odjelom, ili odjelom autonomne vožnje (MWC 2014) ,ožemo pretpostaviti da bi ovoliki prostor mogla podijeliti i sa mnogobrojnim trenutnim poslovanjima, Nokia Technologies ili pak HMD Globalom.

Međutim, od jučer se dogodila jedna mala promjena u generalnom rasporedu izlagača koja nam daje nove informacije o predstavljanju budućih Nokia smartfona. Naime, tik uz izložbeni prostor Nokije, HMD Global je unajmio 81 m2 vlastitog prostora (Z3B.1). Jedna stvar oko prostora je malo čudna jer se nalazi izvan Hale 3, premda postoji vjerojatnost da će prostor biti lako povezan s obzirom na vrata koja se nalaze u blizini.

HMD Global je još iznajmio i nekoliko manjih prostora u dijelu za sastanke kongresne hale 2 gdje će vjerojatno ugovarati poslove sa mnogim dobavljačima.

hmd-global-mwc-meeting

Dok je položaj prostora manje bitan, najvažnije je da će HMD Global biti prisutan na MWC što bi moglo značili i predstavljanje novih Nokia smartfona. Dapače, vrijeme za predstavljanje je dobro jer će tamo biti i prisutna konkurencija u vidu Samsunga sa novim Galaxy 8, eventualno LG sa G5 modelom te drugi. Nokia ima jako dobru priliku vratiti se na tržište smartfona pogotovo sada kada zna koje su kikseve napravili velikani i pogotovo kada su velikanima krila oštećena, da ne kažem opečena. Posljednji veliki smartfon s Nokia logom koji je predstavljen na MWC-u je bila slavna Nokia 808 PureView. Nadam se da novi smartfoni neće biti ništa slabiji od nje.