Huawei će sa modelom Mate 9 nastaviti gdje je Nokia stala

huawei-mate-9-reklama

Možda ste čuli, a možda i ne, da će Huawei sljedeći mjesec predstaviti svoj novi top model Mate 9. Uređaj nije osmišljen za legendarnog hrvatskog pjevača ali bi mogao postati legenda. E sad, čemu spomen Huawei-ja na Nokiamobu možete zaključiti i iz naslova ali i zbog činjenice da je ovaj kineski proizvođač po svemu nekadašnja Nokia. To se očituje u njihovom načinu poslovanja (mrežne infrstrukture, mobiteli, usluge), u bivšim vodećim ljudima nekadašnjeg Nokijinog  odjela za uređaje i usluge koji su prešli raditi za Huawei, otvaranju R&D ureda u Finskoj, ali donekle i u posljednjem top modelu Mate 9.

Nokia i National Geographic nagradna igra

Po uzoru na Nokiju ili ne, Huawei je ostvario suradnju s Leicom, proizvođačem optičkih komponenti slično kao i Zeiss, te napravio dvostruku kameru koja će biti sposobna optički povećati sliku do 4 puta. Gledajući na posljednju reklamu vezanu uz budući top model, Huawei uvelike sugerira da će upravo on nastaviti tamo gdje je Nokia/Microsoft stala u unaprijeđenju kamere na smartfonu. Čak i reklamna kampanja na onu koju je Nokia svojevremeno realizirala sa Stevenom Alvarezom za Lumiju 1020, inače “ultimativni smartfon DSLR” :). Dapače, nije čudna ovakva marketinška kampanja ako znamo da je dosta ljudi otišlo u Huawei, i da su već prije znali imitirati Nokiju.

Uglavnom, Huawei je poprilično napredovao i njegov top model će staviti na muke sve vodeće proizvođače mobilnih uređaja uključujući i Nokiju/HMDGlobal.

Via

 • hapz

  ma EMUI je zakon najbolje optimiziran android. niti se grije niti ikada baguje

  • Judge Judy

   i ostali forkovi su dosta dugrali.trenutni touchwiz je odlican,miui je također dobar,ostale jos nisam probao

 • badjura

  Само реклама је битна,како кажу данас ови моћници,сто пута поновљена лаж је истина!


 • sve to lijepo zvuči na papiru, ali u praksi baš tako i ne djeluje, P9 ima dobru kameru, ali samo dobra, koliki je bio hype i nije ispunio neka moja očekivanja.

  moje lično mišljenje, a i ne bih imao ništa protiv da Nokia nabavlja senzore od Sonya, a sama Nokia, odnosno HMD neka radi na algoritmima.
  iPhone, Samsung, LG, HTC, pa i prethodni Nexus 6p, svi oni koriste Sonyeve senzore.

  Samo kod samih Sony telefona algoritmi su crap. Dok kod Sonya EIS radi predobro. Ja imam Xperiu Z5, i zaista je užitak snimati video snimke.

 • seminola

  sacekajmo da vidimo sta ce nokia da uradi . uvijk su imali najbolje kamere a sad znaju sa grafenom da rade . Nokia ce morati udariti sve proizvodjace medju gogove ako zeli uspjeti

 • Mirko Lukic

  Ovaj portal je postao čista nostalgija i veličanje Nokia. Nitko vas neće citati…


  • Bitno da si ti tu sa nama, za druge nas nije ni briga.


   • Mirko je jedan od nas

 • Nokia4ever

  Leico još treba učiti od Zeissa a Huawei nikad neče bit Nokia!


  • Ali im dobro ide i obrazac ponašanja je poznat, Nokia – Zeiss, Huawei – Leica.

   • Nokia4ever

    Točno tako a možda i SP-Zeiss ako dodje do toga!