Huawei će sa modelom Mate 9 nastaviti gdje je Nokia stala

huawei-mate-9-reklama

Možda ste čuli, a možda i ne, da će Huawei sljedeći mjesec predstaviti svoj novi top model Mate 9. Uređaj nije osmišljen za legendarnog hrvatskog pjevača ali bi mogao postati legenda. E sad, čemu spomen Huawei-ja na Nokiamobu možete zaključiti i iz naslova ali i zbog činjenice da je ovaj kineski proizvođač po svemu nekadašnja Nokia. To se očituje u njihovom načinu poslovanja (mrežne infrstrukture, mobiteli, usluge), u bivšim vodećim ljudima nekadašnjeg Nokijinog  odjela za uređaje i usluge koji su prešli raditi za Huawei, otvaranju R&D ureda u Finskoj, ali donekle i u posljednjem top modelu Mate 9.

Nokia i National Geographic nagradna igra

Po uzoru na Nokiju ili ne, Huawei je ostvario suradnju s Leicom, proizvođačem optičkih komponenti slično kao i Zeiss, te napravio dvostruku kameru koja će biti sposobna optički povećati sliku do 4 puta. Gledajući na posljednju reklamu vezanu uz budući top model, Huawei uvelike sugerira da će upravo on nastaviti tamo gdje je Nokia/Microsoft stala u unaprijeđenju kamere na smartfonu. Čak i reklamna kampanja na onu koju je Nokia svojevremeno realizirala sa Stevenom Alvarezom za Lumiju 1020, inače “ultimativni smartfon DSLR” :). Dapače, nije čudna ovakva marketinška kampanja ako znamo da je dosta ljudi otišlo u Huawei, i da su već prije znali imitirati Nokiju.

Uglavnom, Huawei je poprilično napredovao i njegov top model će staviti na muke sve vodeće proizvođače mobilnih uređaja uključujući i Nokiju/HMDGlobal.

Via