Kantar objavio nove podatke o udjelu mobilnih platformi

microsoft-lumia-950-lumia-950xl-india-launch

Analitička tvrtka Kantar Worldpanel objavila je svoje standardno izvješće o stanju na mobilnom tržištu za tromjesečje koje završava 8. mjesecom ove godine.

kantar-8mjesec

Windows platforma za mobilne uređaja na EU5 tržištu na godišnjoj je razini više nego prepolovila svoj udio, ali je na mjesečnoj razini zabilježen pad od samo 0,1%. Tako zaključno s 8. mjesecom ove godine udio Windows OS-a u EU5 zemljama iznosi 4,1%, Japanu 0.6% (što predstavlja porast od 100% na godišnjoj razini, ali je udio jednak na mjesečnoj), Australiji 2,4%, Kini 0,1%, a u SAD-u 2,3%.

via

 • Goran William

  Dakao poželjna je i dobrodošla svaka vijest o novim Nokiama ali i usporedba androida koji će raditi na tim Nokiama sa win 10, opcije itd….


  • Slažem se. Davno je blog prešao granice neke točno određene teme, ali kako se Microsoft sve manje bavi mobilnim uređajima, prirodno je da se obujam novosti smanji, što se već i događa.

 • Goran William

  Ja smatram da paralelno trebate pisati o win10 dok god je prisutan na Lumiama ali i na uređajima kao HP Ećit

 • dmessia

  Microsoft je na Nokia mobu, nazalost papa, eventualno sadrzajno da piseteo uskoro dinosaurima, kao napr. da je L930 sa Win 10 Os last build pobjedila brzinom kcer L950XL a posebno L950.To ce nama Nokievcima sada biti spica , manje Microsfot a vise stariji aparati s najnovijim updateom ili buildom. Slobodno se pocnite okretati Androidu, Nokii i kako se 1520 + 930, kao zadnja Nokina saka u oko Microsoftu i kako se Nokini zadnji W phoneovi drze.


  • Hvala obojici (@tromb) na preporukama 🙂


  • U načelu se ja slažem s time i moje je viđenje ne okretanje ka androidu nego ka onome gdje Nokia ide, a to je sada (što se smartfona tiče) Android :). naravno, pisat ćemo o svemu gdje je Nokia logo otisnut, gdje ima Nokia tehnologije ili što je Nokia kupila a nema Nokia logo :).

 • dmessia

  slazem se..

 • tromb

  pokusajte da iskopate vise detalja o buducim Nokia telefonima. Posto ce da koriste Abdroid, napisite nesto o najnovijem Androidu. Dosta vise o windowsima i njihovom raspadanju.

  • Adnan

   I ja se slazem sa tobom u potpunosti. Microsoft je batalio mobilnu industriu,i sad sa “uhvatio” za neku virtuelnu stvrnost,hollo lens ili kako vec se zove to,a mobilnu industriu bacio u cosak.Zato ce i ono malo korisnika sto je ostalo da uskoro batali microsoft sa “nesvrsenim” OS(a microsoft je kao softwerska firma..???)Zato bih i ja zaleo vise vesti,novosti o nadolazecim Nokia proizvodima, nego oovom umirujucem microsoftu na celu sa Jeremijom(satya nattela,ili kako se vec zove ta kreatura).