‘Laptop Dock’ za HP Elite X3 koštat će suludih 600 dolara

hp-elite-x3-0011-970x647-c

Ako smatrate da je HP-ov smartfon Elite X3 skup, što ćete tek reći na Continuum dodatnu opremu ‘Lap Dock’? Lap Dock je dodatak koji ima kućište laptopa, ali od komponenti posjeduje zapravo samo bateriju, ako ne računamo 12-inčni FullHD zaslon i utore.

hp_elite_x3_falcon_mobile_extender_laptop_dock_ports_left_side

Lap Dock dolazi kao dodatak za Elite X3 jer korisnik preko Continuuma može projicirati OS na “laptop”, kao što je do sada radio preko docka na neki monitor. Lap Dock u predbilježbama košta visokih 600 dolara, odnosno 545 eura ili 4.100 kuna.

HP je obećao da će cijena Elitea X3 s dodacima biti manje nego kod kupovine laptopa, stolnog računala i smartfona, a trenutna kombinirana cijena iznosi 1.400€, odnosno 10.500 kuna – 850 eura za Elite X3 i 550 eura za ‘Lap Dock’.

via

 • Memphis

  Tele2 daje ACER Jade Primo BOX poslovnim korisnicima … i to dosta povoljno

 • Bugy

  ovaj Hp bi bio idealan da je manji barem velicine Lumie 950xl a 950tke perfektan. Svidja mi se sto ima vodootpornost. Ali cijena ubija.

 • dompsky

  Je li istina da je uređaj moguće kupiti i kod nas, u HP Brand Store-u, po cijeni od 7499 kn, odnosno 8299 sa dock-om??


  • Na internetskim stranicama toga nema ili ja barem nisam uspio naći.

   • dompsky

    kažu ovi iz Bug-a, niti ja nisam uspio pronaći ništa vezano za naše tržište

    http://www.bug.hr/komentari/mobitel-hp-elite-x3-po-cijeni-prijenosnika-zamjen/156235.aspx


    • Vidio sam to, ali kako nema linka, ignorirao sam. Ili su preveli cijene iz dolara u kune ili im je HP malo uranio sa slanjem podataka…

     • dompsky

      i što sad reči, koju posluku porati? nego, jel se isplati uopće uzimat neki win os uređaj, s obzirom na (ne)ozbiljnost microsofta i sve manje dostupnih aplikacija, pogotovo uz takvu cijenu? ili pričekati andorid nokie? meni se osobno poprilično svidio taj elite kad je najavljen i bio sam prilično odlučan ostati na win os-u s tim uređajem, a sada više i nisam tako siguran.


     • Najisplativiji smartfoni su trenutno L950 i L950XL, a Elite X3 je skup, a još nisu svi recenzirali uređaj pa ni nemamo neku predodžbu koliko je uređaj dobar. Situacija s Microsoftom je čudna jer on nadograđuje svoj OS, ali ne uspijeva uvjeriti partnere i tvrtke da izdaju mobitele, odnosno aplikacije. Ako jedan Lenovo kaže da sumnjaju u Microsoftovu podršku, onda stvarno ne znam što reći. Najpametnije je pričekat razvoj situacije oko OS-a, a broj aplikacija za mobilne uređaje neće rasti jer nema korisnika, zato što nema uređaja. Ako misliš kupovat ubrzo novi mob, a Windows ti odgovara kao sustav, L950 i XL su isplative za kupit, u protivnom pričekaj i vidi što Nokia i ostali nude. Elite X3 nikako nije isplativ jer je i sam Nadella rekao da će njihova glavna značajka Continuum bit kakvu zamišljaju tek negdje u 2019. Strpljen, spašen, reklo bi se. 🙂

     • dompsky

      windowsi mi legli, kak bi se reklo, ko budali šamar, tak da bi rado ostao na njima. Znači 950 preporuka, zahvaljujem, razmislit ću o tome svakako. lp