Lenovo: Nemamo, ali i ne planiramo nikakav Windows Phone/Mobile uređaj

20160316_093906_764

Prije tri mjeseca Lenovo je zajedno s Microsoftom predstavio mobilni uređaj nazvan Lenovo SoftBank 503LV, a koji se trebao početi isporučivati ovog mjeseca. Izgleda da od ovog, ali i nekih budućih uređaja na Windows 10 Mobile od Lenova neće biti ništa. To je izjavio Lenovo COO (Chief Operatin Officer) Gianfranco Lanci na Canalys Channel forumu u Barceloni:

“We don’t have Windows phones or any plans to introduce a Windows Phone, i don’t see the need to introduce a Windows Phone and I am not convinced Microsoft is supporting the phone for the future”.

“Mi nemamo Windows telefone niti planiramo proizvesti Windows Phone uređaj. Ne vidim potrebu za Windows smartfonom, a nisam uvjeren da će u budućnosti Microsoft podržavati mobilne uređaje”.

ecosystem-momentum

Inače, Lenovo je jedan od važnijih Microsoftovih partnera, pa se nakon ove izjave očekuje i odgovor od strane Microsofta, mada je on do sada više puta izjavio da će podržaviti Windows 10 Mobile u budućnosti. Portal The Register koji je i objavio ovu izjavu, uputio je Lenovu pitanja o ovoj izjavi, ali je ostao bez odgovora. Iako odustajanje ili planiranje proizvodnje Windows 10 Mobile uređaja od strane Lenova i nije neka velika novost, izjava Gianfranca Lancia da nije uvjeren u Microsoftovo pružanje podrške u budućnosti nije za stavljanje ispod tepiha.

The Register / WindowsUnited.de