#Lumia #McLaren pozira na novim fotografijama

mclaren-3

Iz Kine nam pristiže još fotografija otkazanog Lumia McLaren uređaja, koji je trebao (barem po dizajnu) biti nasljednik ili pak nastavak Lumije 1020. O McLarenu smo se raspisali u nekoliko (14) navrata i vidjeli da je pored lijepo dizajniranog aluminijskog kućišta u kombinaciji s polikarbonatnim dijelovima (donji rub i vršne plohe) je trebao donijeti i nov način korištenja uređaja, odnosno upravljanja uređajem putem 3D gesti. Naravno, Microsoft ga je odbacio u završnoj fazi, a gledajući ga mogao je ostvariti bolji prodajni rezultat da je bilo hrabrosti koju je Nokia često primjenjivala u svojoj dugoj povijesti proizvođača mobilnih uređaja.

Međutim, što je tu je, bacite još jednom pogled na Lumiju McLaren u sivom ruhu i slobodno se raspišite :).

 

Izvor

 • WarpigHR

  nevezano zt

  • WarpigHR

   nevezano uz temu, jel zna ko kaj je s glupim facebook i messenger aplikacijama da se smrznu i moram mobitel ugasit i upalit da bi proradile (obadvije aplikacije su beta)


   • Ista stvar je kod mene i sa Instagramom. Valjda će riješit to nekom nadogradnjom…


 • Što se tiče dizajna, vjerojatno bi bilo komentara da je to kopija 1020, i da su neinventivni itd. 3D Touch je mogao bit ‘wow faktor’, ali izgleda da nije (bio) spreman i dovoljno dobar za predstavljanje javnosti. Možda se to čuva za SP.


  • i dalje ne znam zbog čega bi se čuvalo za SP, Microsoftu bi itekako dobrodošla ova stvar, pa prije svega bi meni dobrodošla.

   Čovječe jedeš, umastiš prste, ne moraš dodiritvati telefon, drama. ili recimo radnicima, npr automehanicarima, prsti prljavi od alata, nemaju potrebe za dodirivanjem displaya, microsoft je mogao imati jako dobar marketing u vezi ovoga, a ljudi padaju na marketing ko kruške sa grana.

   A meni na prijasnjem videu sto je pokazao demonstraciju ove tehnologije, zaista dobro izgledalo, jos dodaj u obzir da je ipak demonstracija bila na nekom od starijih prototipa, jer vjeorovatno microsoft odustao od ovoga.
   tako da su se potrudili da ovo izadje u produkciju u nekih od high end uredjaja, sigurno dobro izgledalo, pa i kroz naredne nadogradnje sigurno još poboljsalo.

   ne mogu nikako da prevarim ove microsoftove poteze u zadnje dvije godine. stvarno su otisli u nekom drugom smijeru. sta je to uzrok tome, ne znam,

   • Gordan

    “…prije svega bi meni dobrodošla.”
    😀

    “Čovječe jedeš, umastiš prste, ne moraš dodiritvati telefon, drama.”
    Upravo za to!

    “sta je to uzrok tome, ne znam”
    Nadella :/

 • tomislav

  ako se učimo na greškama! … .. . kad tad ugledat ćemo prezentaciju!?

 • Nokia4ever

  Možda Nokia uzme ovaj mob i napravi dragulj od njega…MS nije imao jaja očito…hehehe!

 • Goran William

  Vjerujem da je uređaj otkazan jer tada još nije bilo vrijeme za puštanje takvog stroja. SPhone će vjerujem imato sve to pa i ono što nam je sad nezamislivo. Inače HP Elite X3 je doista uređaj koji ima sve što treba, pa i više od toga i čini mi se neuništiv.


  • kako mislis nije bilo? naravno je trebao biti uredjaj pusten u prodaju, dugo je raja čekala i nadala se nasljedniku Lumie 1020. i sam sam se lično nadao da sa ovim uredjajem zamjenim svoju 1020. ali ubrzo kad se saznalo da microsoft sprema neki mega projekat, microsoft je sam to otkazao