Microsoft: Nadelli manji bonus zbog “mobilne strategije”

satya-nadella-microsoft

Prijava američkim državnim instiucijama otkriva da je Microsoft za fiskalnu 2016. godinu, koja je završila s drugim kalendarskim kvartalom ove godine, predsjedniku Nadelli isplatio 4.4 milijuna dolara bonusa, što predstavlja 124% od mogućih 140% bonusa koliko može ostvariti.

Odbor Microsofta sveukupno je zadovoljan kako Satya Nadella vodi tvrtku te je on u većini segmenata pozitivno ocijenjen. Nadelli je uskraćeno oko pola milijuna dolara bonusa zbog nižih prihoda zbog promjene mobilne strategije, kao i za sporije tržišno širenje Windows 10 OS-a, čemu je opet kriva mobilna strategija. Nadella je ukupno zaradio 17,7 milijuna dolara, što je manje od prošlogodišnjih 18,3 milijuna dolara. Financijska direktorica Amy Hood i dopredsjednik Brad Smith ostvarili su puni bonus od 140%.

via

 • Andy Mili

  antipatičan tip. ne bih mu dao da čuva ni tri nacrtane kokoši, imam osjećaj da bi dvije izgubio za pola sata

 • mille

  Gledam ovu sliku-smeje mi se covek u lice! 🙂

 • Adnan

  Sta??Jos dobio pare za to sto je unazadio mobile ??EEE Jeremija(iz alan ford).Dobio si i previse, ti bi jeremija trebao u HAG da odgovaras..Sta sve bih napisao, al, plasim se da ce da me izbace.Od kako dodje ovaj Jeremija u microsoft, sve ode u P.M…..

 • bojan

  Ja bi ga tuzio zbog mobilne platforme,sve nas je zaj…..o

  • Adnan

   Imas pravo.Jeremija je zreo za debelu optuznicu, za bolje nije