Microsoft uklonio 100.000 aplikacija iz Trgovine?! Dopuna: Mnogo više

mobile-app-discovery

Microsoft je u procesu uklanjanja aplikacija kod kojih nije navedena dobna uzrast. Prema izračunima talijanskog bloga WindowsBlogItalia uklonjeno je oko 100.000 aplikacije, barem što se tiče Trgovine na uređaju s talijanskom regijom. Budući da je većina aplikacija globalno dostupna, globalna brojka uklonjenih aplikacija trebala bi biti identična.

Iako se smanjivanje broja aplikacija u ekosustavu čija je najveća kritika nedostatak aplikacija čini kao loš potez, ne mora nužno biti. Vrlo vjerojatno većinu uklonjenih aplikacija koristit mala populacija Windows korisnika (jer su nekvalitetne), a vjerojatno nisu ažurirane duži period vremena kada izdavač nije ispunio upitnik o primjerenom uzrastu za aplikaciju. Prema službenoj By The Numbers stranici, u Windows Trgovini (PC+smartfoni) ukupno se nalazi 669.000 aplikacija, ali riječ je o starijim podacima.

Što vi mislite o ovom potezu i je li Microsoft možda uklonio neku aplikaciju koju koristite?

via

Dopuna: U njemačkoj Trgovini uklonjeno je 174.000 aplikacija od početka mjeseca, što je skoro pola aplikacija u Trgovini. Budući da skoro nitko nije primijetio nedostatak aplikacija, čini se da je riječ o legitimnom čišćenju koje će podići kvalitetu Trgovine.

 • Adnan

  Vreme je vise da ms ocisti svo djubre odatle.Ionako poneke aplikacije nerade kako treba,ili su skart.Nesto pametno od ms.

 • badjura

  Нек обришу месенџер и фејс ,ако смеју али пази не смеју јел ће добити тужбу моментално од Зукерберга,а сви знамо да су најгоре ове две у продавници!

  • Idijot

   Čišćenje je bilo zato što developeri nisu stavili oznaku za dob u svoje aplikacije.Nisu čistili aplikacije koje loše rade.Zato Facebook i Messenger i dalje ima u Trgovini.


 • To već spada u lijenost programera/razvijača i nebrigu za svoje aplikacije, jer kako mi kažu, to dodati, taj podatak o dobnom uzrastu je 5 minuta posla. I neka su počistili smeće iz Trgovine.

 • Goran William

  Ona aplikacija Cro Vijesti više nema na win10 na wp8.1 još radi. Ali upravo to lik je nije ažurirao nije sve radilo i valjda su zato i obrisali. Ionako ima hrpa gluposti i ja bi ih obrisao

 • Nokia4ever

  Mene zanima koliko još ima Nokia aplikacija???

  • Idijot

   Ako misliš na aplikacije koje radi Nokia,nema nijedne jer je Microsoft sve preuzeo.Ako misliš na aplikacije koje je Nokia napravila,a Microsoft preuzeo,ima ih dosta.

   • Nokia4ever

    Tnx…

 • IbricAL535

  Odlicno,100% podrzavam taj korak.Bolje jedna koja radi u fulu nego deset koje ne rade a tu su.

 • IbricAL535

  Odlicno,100% podrzavam taj korak.Bolje jedna koja radi u fulu nego deset koje ne rade a tu su

 • dmessia

  Iskreno i ja bio ucinio ili naredio isti postupak, ponekad je korak unazad, dva unaprijed