Microsoft uklonio 100.000 aplikacija iz Trgovine?! Dopuna: Mnogo više

mobile-app-discovery

Microsoft je u procesu uklanjanja aplikacija kod kojih nije navedena dobna uzrast. Prema izračunima talijanskog bloga WindowsBlogItalia uklonjeno je oko 100.000 aplikacije, barem što se tiče Trgovine na uređaju s talijanskom regijom. Budući da je većina aplikacija globalno dostupna, globalna brojka uklonjenih aplikacija trebala bi biti identična.

Iako se smanjivanje broja aplikacija u ekosustavu čija je najveća kritika nedostatak aplikacija čini kao loš potez, ne mora nužno biti. Vrlo vjerojatno većinu uklonjenih aplikacija koristit mala populacija Windows korisnika (jer su nekvalitetne), a vjerojatno nisu ažurirane duži period vremena kada izdavač nije ispunio upitnik o primjerenom uzrastu za aplikaciju. Prema službenoj By The Numbers stranici, u Windows Trgovini (PC+smartfoni) ukupno se nalazi 669.000 aplikacija, ali riječ je o starijim podacima.

Što vi mislite o ovom potezu i je li Microsoft možda uklonio neku aplikaciju koju koristite?

via

Dopuna: U njemačkoj Trgovini uklonjeno je 174.000 aplikacija od početka mjeseca, što je skoro pola aplikacija u Trgovini. Budući da skoro nitko nije primijetio nedostatak aplikacija, čini se da je riječ o legitimnom čišćenju koje će podići kvalitetu Trgovine.