Microsoftov posljednji kvartal bolji od očekivanja

Nadella Microsoft Build

Microsoft je objavio financijske rezultate za svoj prvi kvartal financijske 2017. godine, što je u biti treći kalendarski kvartal ove godine. Rezultati su bolji od očekivanja analitičara i uzrokovali su rast vrijednosti dionica Microsofta od 5%.

Microsoft je u prethodnom kvartalu uprihodio 22,3 milijarde dolara, uz profit od 6 milijardi dolara. Prihodi od prodaje Surface tableta u spomenutom kvartalu iznosili su 926 milijuna dolara, što je oko 38% više nego u istom razdoblju prošle godine. U odnosu na prošli kvartal, ostvaren je manji prihod od prodaje Surface uređaja u iznosu od oko 4%.

Prihodi od prodaje mobilnih uređaja pali su 799 milijuna dolara, odnosno  72% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Točan broj prodanih Lumia i običnih uređaja nije naveden, ali za Microsoft on nije ni bitan jer se Microsoft povlači iz masovnog mobilnog tržišta. Valja napomenuti da prodaja Odjela uređaja i usluga Foxconnu nije finalizirana tijekom prethodnog kvartala, već se očekuje tijekom ovog, odnosno do kraja godine.

Nokia će svoje financijske rezultate objaviti 27.10.2016. godine.