Mobile Nations napravio veliki kamera test: Pobjednik je…

Lumia-950-und-Lumia-950-XL-weiß

Grupacija Mobile Nations, čiji je dio Windows Central, napravila je veliki test kvalitete fotografija koju daju danas najbolji flagship uređaji, a pobjednika su odredili čitatelji “slijepim” glasovanjem za neku od ponuđenih fotografije.

Uređaji koji su sudjelovali u okršaju su: Appleov iPhone 7, Samsungov Galaxy S7, LG V20 i Microsoftova Lumia 950. Čitatelji su odlučili da najbolje fotografije daje Samsung Galaxy S7, koji je dobio 39% glasova. iPhone 7 i LG V20 su na drugom i trećem mjestu s 22% i 21% osvojenih glasova. Lumia 950 dobila je 18% glasova.

s7-kao-neka-fotka

Budući da je ovo ispitivanje provedeno uz pomoć čitatelja, moguće je da pobjednički uređaj zapravo ne daje tehnički najbolje/najrealnije fotografije, već su one čitateljima najljepše. Samsung, Apple pa i LG u posljednjim generacijama svojih uređaja opasno su se približili kvaliteti fotografija Lumia flagshipa, a većina korisnika i preferira veće kontraste i življe boje, što forsiraju Apple, Samsung i LG.

U testu, Lumia 950 najviše je glasova dobila u kategorijama: Macro, Food, noćna fotografija vani i fotografija vani. U nekim testovima koje su provele stručnije osobe po pitanju fotografije, Lumia 950 i 950XL su skoro pa uvijek bile pobjednice.

Više o usporedbi pročitajte ovdje.

 • Nokia4ever

  Pa kamera na 950/xl stara godinu i više a ove najnovije…šteta što nije razvoj Zeissa otišao dalje ali zašto kad MS stao!

 • dxdy

  kako na testovima ispadaju puno lošije slike nego što ih ja okidam, a da o slikama Ane Puzar ne govorim koje su savršenstvo

  • PureView

   Njene “fotografije” prolaze kroz sate photoshopa. Pitanje je dali uopće zna okinuti ijednu a da je ne mora obrađivati.

   Dajte joj Practicu, analognu kameru, pa da vidite kako zapravo “ne zna odabrati kadar”.

   • dxdy

    hahaha LOL….

    • Bugy

     covjek je jednim djelom u pravu kada odbijes photoshop i editiranje neke njene fotografije nebi ni sam ti pogledao.


  • Ma moja L1520 ima bolje slike od S7, LG i IPhonea tako da ne vjerujem ovim testovima…treba im dati naocale da bolje vide…

   • Nokia5210

    Ne znam kakva je kamera na navedenim uređajima kod tebe, a ja imam LG G4 na kojemu je kamera koja se smatra jednom od najboljih kamera na Androidu. Nisam stručnjak, nisam baš zahtjevan kad je u pitanju kamera, ali meni kamera koju imam je i bolja ngo što sam sanjao. Naravno, mislim na kameru na telefonu.

    Prije sam gledao usporedbu kamere na Lumia 950 i Samsung Galaxy S7 i meni je bolja kamera na Lumia 950.

    Evo na pr. ovdje, po meni, bolje su slika uslikane kamerom Lumia 950.

    https://www.neowin.net/news/samsung-galaxy-s7-vs-microsoft-lumia-950-camera-comparison-the-best-of-the-best

    Čak su mi slike koje uslikam kamerom na LG G4 bolje nego li kamerom na Samsung Galaxy s7.