Mobile Nations napravio veliki kamera test: Pobjednik je…

Lumia-950-und-Lumia-950-XL-weiß

Grupacija Mobile Nations, čiji je dio Windows Central, napravila je veliki test kvalitete fotografija koju daju danas najbolji flagship uređaji, a pobjednika su odredili čitatelji “slijepim” glasovanjem za neku od ponuđenih fotografije.

Uređaji koji su sudjelovali u okršaju su: Appleov iPhone 7, Samsungov Galaxy S7, LG V20 i Microsoftova Lumia 950. Čitatelji su odlučili da najbolje fotografije daje Samsung Galaxy S7, koji je dobio 39% glasova. iPhone 7 i LG V20 su na drugom i trećem mjestu s 22% i 21% osvojenih glasova. Lumia 950 dobila je 18% glasova.

s7-kao-neka-fotka

Budući da je ovo ispitivanje provedeno uz pomoć čitatelja, moguće je da pobjednički uređaj zapravo ne daje tehnički najbolje/najrealnije fotografije, već su one čitateljima najljepše. Samsung, Apple pa i LG u posljednjim generacijama svojih uređaja opasno su se približili kvaliteti fotografija Lumia flagshipa, a većina korisnika i preferira veće kontraste i življe boje, što forsiraju Apple, Samsung i LG.

U testu, Lumia 950 najviše je glasova dobila u kategorijama: Macro, Food, noćna fotografija vani i fotografija vani. U nekim testovima koje su provele stručnije osobe po pitanju fotografije, Lumia 950 i 950XL su skoro pa uvijek bile pobjednice.

Više o usporedbi pročitajte ovdje.