Mrežne vijesti: #Nokia sklopila ugovore vrijedne više od pola milijarde dolara

rajeev-suri-nokia-ceo

Dok švedskom Ericssonu ne cvjetaju ruže, finska Nokia nastavlja s dobrim poslovnim vijestima i dogovorima s partnerima oko implementacije novih tehnologija.

Nokia Networks potpisao je ugovor o proširenju implementacije 4G usluga  na 9 indijskih okruga s operaterom Bharti Airtel. Taj posao bi Nokiji prema industrijskim izvorima trebao donijeti od 230 milijuna do 500 milijuna dolara. Riječ je još uvijek o 4G i prijelaznim 4-5G (4.5G, 4.9G) tehnologijama koje Nokia forsira kako bi lakše partnere prebacila na 5G, ali i kako bi osigurala nekakvu financijsku stabilnost.

Nokia je obajvila još novosti vezane za mreže. S operaterom SK Broadband, Nokia je pokrenula izgradnju ‘najbrže’ optičke mreže koja bi trebala dostizati brzine prijenosa podataka do 52,5Gb/s, a bit će implementirana u Seoulu, Južnoj Koreji. Uskoro se očekuje širenje ove usluge na druge operatere i zemlje.

  • Hatunic

    Neznam koga briga što je Nokia sklopila nekakve ugovore.Bolje da izbaci kakav telefonćić android srednje klase da i Nokia fanovi budu sretni.


    • Hehe što budu bolje mreže poslovale, to će Nokia moći više ulagat u mobitele, satove, VR… 🙂

  • seminola

    samp napred