Netmarketshare: Tržišni udio Windows Phone OS-a u rujnu u blagom porastu

slika1

Prema najnovijem izvješću za mjesec rujan (09. mjesec) analitičke tvrtke NetMarketShare (Net Applications) na tržištu operativnih sustava udio Windows Phone platforme (uključujući i Windows 10 Mobile) lagano je porastao, dok je Windows 10 OS za računala u blagom padu. Mada rast od 0,05 %  (2,30/2,35%) za mjesec dana nije spektakularan, on ipak predstavlja malo iznenađenje.

mobile-os-marktanteile-sep2016

Što je razlog ovome teško je reći jer nekih novih uređaja na Windows 10 Mobile (osim HP Elite X3) nema na vidiku. I dok na tržištu udio Windows Phone/Mobile OS-a raste, Windows 10 OS za računala u blagom je padu (22,53% /22,99%) te je želja Microsofta da do 2018. bude instalirano preko milijardu aktivnih korisnika Windowsa 10 sve dalja. Do sada je aktivno 400 milijuna korisnika Windows 10 OS-a (svi uređaji-računala, telefoni, tablet, Hololens, Xbox, Surface Hub).

desktop-os-marktanteile-sep2016

NetMarketShare

 • bojan

  Mislim da je neki odredjen broj ljudi pozurio da kupi to sto je ostalo u prodavnicima,ko zna dal ce SP zaziveti ikad posle svega,mislim da je to to

 • ml535

  Lazu, ovi otkazuju proizvodnju MP, a sad u blagom porastu. mozda zato jer su ih dijelili besplatno! 😀

  • ml535

   kad su odustali od svojih mobitela kako ce se onda tek zabrinuti za druge koji ce imati Windows phone OS platformu? mislim da ce stat wp os razvoj ili ce bit azuriranja 1 u 2-3g.

  • L735

   Ja bas mislio napisati da je doslo do porasta udjela zbog maksimalnog snizenja cijena. Jednostavno su isli i samarali one koji nisu uzeli telefon kad su im nudili. 😀