#Nokia predstavila #OZO Live uslugu za emitiranje 3D VR programa u živo

OZO EU

Nokia, odnosno Nokia Technologies je predstavila novu uslugu OZO Live koja će omogućiti (budućim) vlasnicima ove jedinstvene profesionalne VR kamere emitiranje3D video i audio sadržaja u 360°. Kako bi Nokia dodatno potpomogla širenje usluge, narednih 12 mjeseci će OZO Live biti besplatan starim i novim korisnicima kamere. OZO Live je dostupan odmah i to u SAD-u, Europi, Kini, Makau, Australiji, New Zelandu, Hong Kongu, Japanu i Južnoj Koreji.

Za prvi dan plasiranja usluge, Nokia je organizirala OZO Live događaj koji se održao na Austin City Limits Music Festivalu gdje su nastupili velikani poput grupe Mumford and Sons ili pak Nathaniela Rateliffa. I ovoga puta je ostvarena uska suradnja sa Samsungom s obzirom da je sadržaj bilo moguće pratiti jedino putem Samsung VR aplikacije. Slično je Nokia napravila kada je HERE odjel predstavio svoju navigacijsku aplikaciju ekskluzivno za Samsung Gear sat.

Nokia VR on Twitter

OZO Live is a broadcast-grade VR solution for professionals. See how we’re using it at #ACLFest. https://t.co/je88U1tJei

Uglavnom, lijepo je vidjeti da Nokia nije promijenila način oglašavanja vlastitih proizvoda koji je oduvijek bio na visokom nivou. Nokia je uvijek znala da nije dovoljno samo plasirati proizvod na tržište, koliko god on unikatan ili dobar bio, već ga treba i kvalitetno podržati. OZO je definitivno počeo ostavljati traga s obzirom da nam je prije godinu dana bilo gotovo nezamislivo pronaći mu primjenu, ili barem ne ovoliko široku. Slična stvar je napravljena sa Lumijama koje su u početku bile shvaćane neozbiljno, da bi nakon samo godinu dana (WP8 pogotovo) dobile i preko 10% tržišnog udjela u nekim državama, a sve zahvaljujući kvalitetnom marketingu. Nije on bio bez greške ali je bio jedan od humanijih i boljih na tržištu. Drugi i dalje mogu učiti od Nokije, a nadam se da će jednaku pažnju imati i budući Nokia smartfoni čija će marketinška kampanja koštati približno pola milijarde Eura u narednih dvije godine.

Nokia press