Sljedeća verzija Windows 10 (Mobile) OS-a, poznata kao Redstone 2, službeno će se zvati ‘Creators Update’

windows-10-creators-update

Microsoft je danas službeno predstavio nadolazeću veliku nadogradnju Windows 10 (Mobile) OS-a te neke nove proizvode iz Surface linije proizvoda.

Do sada nam je sljedeća velika nadogradnja Windows 10 (Mobile) OS-a bila poznata kao Redstone 2, no danas je Microsoft službeno objavio da će se zvati Creators Update te da na tržište stiže na proljeće 2017. godine. Fokus cijelog događaja bio je na PC, Xbox i Hololens verziji OS-a koja donosi značajnije “3D” i “kreatorske” novitete, čime Microsoft većinom cilja na profesionalce koji koriste Windows 10. O mobilnoj verziji nije bio puno riječi, no vidjeli smo HP Elite X3 pomoću kojeg je demonstrirano snimanje objekta kojeg računalo prikazuje u 3D-u. Kakve novitete će Creators Update donijeti na mobilne uređaje poput Nokia Lumija 830, 930, 1520 ili Microsoftove Lumia x50 serije, i kada će to biti, nije poznato.

en-intl-pdp0-surface-cardinal-42l-00001-f5-desktop

Po pitanju novih proizvoda, Microsoft je predstavio pojačanu verziju Surface Book laptopa nazvanu Surface Book i7. Dolazi s i7 procesorom, boljom grafikom te baterijom autonomije 16h, što nadilazi mnoge smartfone. Drugi predstavljeni proizvod je Surface Studio – Microsoftovo All in One računalo. Surface Studio posjeduje veliki 28-inčni 4.5k ‘ultra HD’ (4500×3000 piksela) zaslon osjetljiv na dodir, Intelov i5 ili i7 procesor, te Nvidijinu grafičku karticu prošle generacije. Cijena Surface Studio računala je 3.000 dolara u najslabijoj konfiguraciji pa do 4.400 dolara za najjaču veriju.

Zaista su impresivne Microsoftove hardverske sposobnosti koje pokazuje Surface linijom proizvoda i zapravo žalosti što zaista dugo čekamo nekakvu mobilnu verziju (čitaj Surface Phone) Microsoftovih inovacija.

via

  • Tin

    Zapravo me i ne čudi što su odgodili ili otkazali Surface Phone. Microsoft je uspio sa Surface linijom stvoriti brand kojo je do sada bez mrlje, odličan dizajn, vrhunska kvaliteta i performanse. Surface Studio je također pun pogodak. Surface Phone bi sa trenutnim stanjem mobilnog OS samo to pokvario i donio negativan publicitet odličnoj Surface liniji. Bolje pričekati da dalje usavrše mobilni OS i izbace surface phone kad budu potpuno spremni.


    • Slažem se i sve je to super, ako bi i bilo tako, ali to će bit i papreno i nedostupno nama (cijenom i distribucijom) :


  • Ne bi ih stvarno ubilo da su dodali par riječi za Mobile os.

    Sam OS kao da ne postoji, ali Microsoft daje podršku kao onda Symbian kad je kod Nokije WIndows phone postao primarni os.