Foto: Otkazani #Nokia #Moonraker pozira s remenom

nokia-moonraker-watch-back

Objavljena je još jedna fotografija Nokia Moonraker pametnog sata, kojeg je Microsoft umirovio nedugo nakon preuzimanja Odjela za uređaje i usluge od Nokije. Do sada smo imali prilike vidjeti mnogobrojne službene rendere sata kao i fotografije svih dijelova. Nova fotografija također prikazuje poleđinu, ali s jednom stvari koja je do sada nedostajala, remenom koji je izgleda napravljen od gume. Jasno je vidljivo da je sat bio u završnoj fazi izrade ili čak pred službeno puštanje, no uslijed drugačijih planova Microsofta on je još jedan od niza uređaja koji su umirovljeni. Dapače, Moonraker je trebao biti predstavljen paralelno sa Nokijom McLaren, vjerojatno kao dodatna pametna oprema. Sat nije imao mogućnost mjerenja broja otkucaja srca, ali je mogao biti kontroliran gestama.

Core on Twitter

More Moonraker bits. The smartwatch that never came to be. https://t.co/pt1USBrFLM

moonraker1-824x483 moonraker-kolaz-1 moonraker-kolaz-2

Danas nam samo ostaje nailaziti na fotografije koje mahom dolaze iz Kine i diviti ili pak žaliti što Nokia nije predstavila nosivi pametni gadget.

Više o satu pročitajte na Nokiamobu.

 • badjura

  Микрософт је уништио Нокиу скроз,али само у делу мпб телефоније,док иначе су најјачи са инфраструктуром..

  • Idijot

   Je,je…Microsoft je kriv što je Nokia gurala Symbian,Meego,S60,Maemo,Mer i ostale OS-ove i nije se mogla odlučit koji će.Zločesti Microsoft onda ponudi zločesto lovu kako bi Nokia stavila njihov zločesti sustav na mobitele i onda zločesto otkupi cijeli odjel za zločestu hrpu novaca.Zločesti Microsoft!!!


 • Plemenita ideja, ali činjenica da današnji pametni mobitel ne može izdržat više od 2 dana, isto vrijedi i za pametni sat. Pitanje je na koji način treba izvesti pamet da bi manje trošio energije?. Po meni bi 7 dana bilo idealno za nekakav pametni sat, jer puniti ga svakih dan do dva dana nema smisla jer odmah u vodu pada praćenje sna ako uzmemo u obzir da sve gadgete punimo noću kad nam ne trebaju. Ok, može se dopunjavati i brzo puniti ali to zahtjeva skidanje. Baterija od 7 do 20 dana je ok ali to zahtjeva drugačiji pristup pametnom satu kojeg možemo vidjeti kod pebble, withings ili huawei…

 • L930Ri

  Mislim da priča sa pametnim satovima završava ako uskoro ne riješe problem sa trajanjem baterije. Sramota je da baterija traje samo dva dana (npr. Garmin)

  • PureView

   Slažem se. Pametni sat drži bar 3 mjeseca


   • Nije priča gotova za pametne satove. Mislim da je tek počela. Priča je gotova za android wear, odnosno satove koji pokreću Android sustav za njih. Pogledaj Pebble, Withings, i druge, baterije im traju od 7 do 20 sati. Pitanje je što želimo sa satom činit i koliko on treba bit pametan. Moj cilj je dobit informacije brzo da ne propustim poziv jer mi je mobitel u torbi ili negdje gdje ga ne čujem, kad ga ne želim čuti…


    • takodjer meni se pebble svidja, to je sve ustvari sto mi treba, notifikacija za pozive, poruke i to je to, eventualno podrska za 3rd part applikacije tipa whatsapp, fb messenger, viber, jel, gdje me raja moze kontaktirati.

     withings mi je još ljepsi, ali to je već cjenovno dosta veći rang

   • Judge Judy

    nije baš,meni samsungovi gear satovi su odlicni