Glasine: Budući #Nokia Androidi koristit će #ZEISS optiku?

nokia-high-end-set

Pomalo nevjerojatna ili bolje rečeno malo vjerojatna priča dolazi nam iz Kine. Budući Nokia flagship, kojeg smo prozvali P1, imat će ‘ZEISS certificiranu’ kameru, ali nismo točno sigurni što to znači.

Izvorna informacija je na kineskom jeziku i prevedeno na engleski, a potom na hrvatski navodi se ‘ZEISS certificirana’ kamera. Znači li to da će ZEISS proizvodit senzore, ili će možda samo ponuditi algoritme za obradu Nokiji, odnosno HMD-u, ne znamo.

Lumia 930 - 9 Kamera PureView ZEISS

ZEISS je trenutno Microsoftov partner u mobilnoj industriji, a ugovor je produžen 2012. dok je još Nokia igrala ulogu partnera. S manjom prodajom i promjenom strategije, prihodi ZEISS-a od prodaje senzora za Lumia uređaje zasigurno su pali, pa je moguće da ZEISS u Nokiji (HMD-u) vidi novog starog partnera.

Osim ove informacije o ZEISS-u, prema kojoj smo izuzetno skeptični, izvor navodi da će budući Nokia flagship posjedovat 5.2-inčni i/ili 5.5 -inčni zaslon 2K rezolucije, Snapdragon 820, metalno kućište te da će bit otporan na prašinu i vodu. Osim toga, prijašnji izvori naveli su i da će senzor kamere biti izrađen od grafena.

Izvor