Glasine: #HP radi na novom Windows 10 Mobile smartfonu

HP_Elite_x3_Lead_950_back

Pouzdani izvor njemačkog bloga DrWindows.de dojavili su da HP i Microsoft rade na razvoju  potrošački orijentiranog Windows 10 Mobile smartfona. Novi smartfon trebao bi imati standardne Lumia značajke, a Microsoft financira dio razvijanja uređaja. Nije poznato kojeg cjenovnog razreda je navodni uređaj, ni koje značajke će imati, ali budući da je Microsoft sada ostao s hrpom tehnologija poput ClearBlack filtera, PureViewa i slično, a nema vlastitog uređaja (barem ove godine) u koji će upakirati te tehnologije, moguće je da će ih ponuditi HP-u i drugim partnerima.

Dodatna informacija koju je otkrio izvor je moguće predstavljanje nekog Windows 10 Mobile uređaja na MWC-u 2017 u Barceloni u 2. mjesecu sljedeće godine. Naime, Microsoft je prošli tjedan na sastanku direktora najavio predstavljanje smartfona za MWC, samo je nepoznato hoće li to biti Micorosoftov vlastiti smartfon (Surface Phone) ili možda ovaj novi HP, ili neki drugi smartfon partnera. Podsjećamo, HP je i na ovogodišnjem MWC-u predstavio Elite X3, ali je uređaj na tržišta došao tek oko 9. mjeseca.

 • seminola

  carl i MS ??? pa to ti je NOKIA kamera . a mikrosoft je nesposoban da napravi SW a kamoli dobru kameru . zal boze onog osjecaja kad sam uzeo L950 prvi put ruke . imao sam osjecaj da drzim neki jeftini samsung od 150 eura . a tehnologia u l950 je sve nokia a mikrosovt nije znao cak ni zavrsu obradu da napravi kamo treba . pa telefo izeda jadno

  • Lumia830

   Mnogi tvrde a to je tacno da su L950 pravili dizajneri i inzinjeri koje je MS kupio sa Mobilnom divizijom od Nokie.

 • tomislav

  oblaci se razilaze uskoro bi moglo sunce?!

 • Nokia4ever

  MS ni valda blesav da da HP-ju Zeiss kameru ili stvarno ništa od SP…950xl kamera još uvek vrh vrha a godinu stara več…bravo Carl Zeiss i MS!