Glasine: Surface Phone stiže sa Snapdragon 835 procesorom, a Microsoft radi na novom dizajnerskom jeziku

metro%20design%20language%20wallpaper

NPU je od svojih izvora doznao neke nove informacije o Microsoftovom nadolazećem flagshipu. Izvori su potvrdili da bi procesor ugrađen u Surface Phone trebao biti Snapdragon 835, prije poznat kao Snapdragon 830. Po pitanju zaslona, izvor pretpostavlja da je zaslon veličine 5.5-inča i QHD rezlucije.

microsoft-surface-phone-reviews-2016

Zanimljiva je donekle potvrda prethodnih informacija o pokretanju x86 aplikacija. Naime, Surface Phone u varijanti s 6GB radne memorije može pokretati x86 aplikacije kada je u Continuum načinu rada, dok prototip još ne može (a možda ni neće) pokretati punokrvne programe za zaslonu smartfona. Slabija verzija Surface Phonea s 4GB radne memorije ne može koristiti ovu značajku, barem što se tiče trenutne faze razvoja. Planirani izlazak je krajem godine, zajedno s Redstone 3 nadogradnjom.

Lumia-1520-con-la-Build-10149-de-Windows-10-Mobile-1000x483

Uz Surface Phone, Redstone 3 nadogradnja trebala bi donijeti značajna promjene u sučelju Windows 10 (Mobile) operativnog sustava. Prema WC-u, Microsoft radi na novom dizajnerskom jezikom kodnog imena ‘NEON’. Za razliku od trenutnog Modern2.0 jezika, NEON bi trebao biti ‘fluidan, dinamičan, s puno animacija’. Male porcije novog jezika Insideri bi trebali početi primati nakon Redstone 2 nadogradnje.