Hrvatski Telekom prvi u Hrvatskoj predstavio superbrzi internet LTE-A Pro (4,5G Pro) i G.fast

e4ea706245fefa90caadd3bf5e3657b5-bae3fe220278892026977b24d925e0f8

Hrvatski Telekom predstavio je prvi u Hrvatskoj (i među prvima u Europi) najnovije tehnologije LTE-A Pro (4,5G Pro) i G.fast koje razvija zajedno sa Nokia Solutions and Networks i FER-om (Fakultet elektronike i računarstva). Riječ je o tehnologijama koje omogućuju prijenos podataka brzinama većima od jednog gigabita u sekundi. Novom tehnološkom infrastrukturom HT briše granice između fiksne i mobilne mreže, a podaci će se razmjenjivati brzo i u bilo kojem trenutku. Također međusobno približavanje (konvergencija) mobilne i fiksne mreže s LTE-A Pro i G.fast tehnologijama omogućit će potpuni pristup internetu brzo i bilo gdje i u bilo kojem trenutku.

“Vrlo smo zadovoljni i ponosni na ostvarenje zajedničke suradnje s Hrvatskim Telekomom i Fakultetom elektronike i računarstva, nositeljima inovacija u Hrvatskoj. G.fast i LTE-A tehnologije koje je razvila Nokia otvaraju nebrojene mogućnosti za uzbudljive nove usluge koje pridonose poboljšanju načina svakodnevnog života i rada” rekla je Nives Sandri, članica Uprave Nokije u Hrvatskoj.

slika1

slika2

 

Hrvatski Telekom

 


 • Nokia Solutions and Networks? Koja je razlika između toga i Nokia Networks odjela, molim pojašnjenje?

  Dakle ide se prema FMC-u… Sve je to super, ali, majke mi, HT mi ozbiljno počinje ličit na Microsoft: Soon(TM). A baš sam se odlučio za Microsof-T- – – u tehnologiji 🙂
  Za onaj urnebes od mjesečnih računa (hvala HAKOM-u), želim manje priče (reklame), više (g)radnje! “Mi smo najbolji, mi smo najjači, tehnološko vodstvo, bla bla…” Hoću reć: Mreža: ne možemo ju vidjeti, ali neka ju počnemo osjetiti!


  • Nokia Networks je sadašnji naziv od 2014. ali kod nas je još uvijek registrirana kao Nokia Solutions and Networks (tko zna zašto).. a pošto te zanima baš povijest evo nauci ;))
   Nokia Siemens Networks (2007-2013)
   Nokia Solutions and Networks (2013-2014)
   Nokia Networks (2014 – …)


  • Mislim da je do registracije tvrtke pa se kod nas navode još kao NSN. čak im je na zgradi gdje su im uredi i dalje NSN, premda je to sve Nokia (Networks).

  • Nokia cigla

   T mobile nije najskuplji jer nudi najviše, nego zato što on to mora biti – tržišno natjecanje. Jedino T mobile ima dovoljnu korisničku bazu, dok se vip i tele bore rukama i nogama za korisničku bazu. Prešao sam u Vip s T mobilea zbog popusta na tarifu i mobitel L930, ali da mi nisu dali dodatni popust na tarifu i dodatna 3gb interneta ne bih ostao u Vip-u jer T mobile ima pouzdaniju i bolju mrežu.


   • Hvala na informaciji, lijepo je to čut o mreži 🙂 “Najskuplji…jer mora biti” – otprilike sam baš to htio reć sa “Hvala HAKOM-u”, slažem se.

 • dmessia

  🙂