(Insider-Fast Ring) Aplikacija Windows karte dobila je novo ažuriranje

karte-naslov

Microsoft je pustio novo ažuriranje (verzija 5.1611.3162.0) za svoju univerzalnu aplikaciju Windows karte za Windows 10 Mobile i računala. Ovo ažuriranje je dostupno za korisnike Insider programa preko Fast Ringa. Ažuriranje ne donosi nikakve nove mogućnosti ali u postavkama aplikacije vidljiva je novost, gdje od sada za neku promjenu podataka u samoj aplikaciji imate 3 predložene opcije promjena i to:

 • Nedostaje mjesto
 • Karta nije točna
 • Imam druge povratne informacije

slika1

Windows karte u Windows trgovini

QR kod windows karte

 • Mr. Goro

  Lijep pozdrav. Odmah na pocetku moram iznijeti svoje nezadovoljstvo windows kartama ili here maps kartama( nevezano za ovaj clanak ali povezano za temu karte). U zadnje vrijeme radim na ispravljanu gresaka i poboljsanju karti preko Here map creatora i idemi na nerve sto ucrtam odredenu rutu ili cestu sa svim pratecim dialozima, kada sutra dan netko iz Here map creatora skroz drugacije izmjeni rutu i crta po svom (nerazumijem zasto) onda satelitske snimke su stare najmanje 4 godine bar za podrucije BiH odnosno centralne Bosne i na kraju nisam primjetio da kroz navigaciju da postoji upozorenje o fiksnim radarima na cesti.. Inace koristim Garmin i Navigon navigaciju naravno i windows karte, ali koliko vidim Windows karte su mi najnepouzdanije i najkomplikovanije.

  • dxdy

   žališ se na krivu adresu. ni Nokia, ni Microsoft nemaju ništa više sa Here brandom. to je sada u vlasništvu njemačkih proizvođača automobila. sama Windows Karte aplikacija je samo aplikacija koja koristi podatke iz Here karti na koje (više) ne može utjecati. Fiksni radari ne postoje u Here navigaciji. možda si krivo protumačio kamere. Kamere su uživo kamere koje snimaju određena mjesta na autocestama (naplatne kućice, mostove i tunele i slično)

   • Mr. Goro

    Znam da se zalim na krivoj adresi.. No medzutim zelio sam podjeliti svoje nezadovoljstvo sa vama, pa mozda dobijem i nekih pozitivno-negativnih komentara. Za kamere znam, ali mi je nepojmljivo da u 2016 godini na windows kartama nepostoje lokacije fiksnih radara dok je to na Garminu postojalo (a i sada postoji) jos od 2010 godine. Mada ima jos nekih sitnih gresaka koje bih ja popravio ali… Samo me jos interesira kako funkcionira Navigon na Windows phone/mobile (ako je vec netko koristio).

    • dxdy

     korištenje kamera i radara policijskih nije legalno u svim državama. a i MS nije dužan da ti to obezbjedi. pa ni za Android nemaš podršku za radare i kamere u Here WeGo. a za Navigon? tko će plaćati navigon ako ima besplatno? to sumnjam da itko ima… Navigon u biti nije loš (koristio sam ja piratsku verziju na WP7 dok još nije bilo Here, i radio je OK ali nije imao podršku za HR ili SRB glasovnu navigaciju

     • Mr. Goro

      Mislim nebitno mi je, ali vjeruj mi sto vise ulazim i koristim Windows karte toliko sam nezadovoljniji, ili je to samo moje subjektivno misljenje. Istina mnogo koristim Navigon na androidu ( supruginom starom android mobu) i prezadovoljan sam a kada idem malo u planinarenje koristim Garmin XT Mobile sa AdriaTopo kartama.. Uglavnom nisam uskracen ali itekako zelim doprinjeti poboljsanju windows karata..

     • salvator

      meni su katre ok,samo da stave noviji sat.snimak jer ovaj je stariji od onog hereovog.