Je li ovo otkazani Surface Phone s Intelovim procesorom?

ms-surface-phone-intel-windows-device

Poznati izvor točnih informacija na internetu Evleaks objavio je sliku koncepta ili ranog prototipa Windows smartfona s Intelovim procesorom. Evan Blass (@evleaks) tvitnuo je navedenu fotografiju s porukom: “Pogonjen Intelovim procesorom kojeg nalazimo u laptopima, bi li vas ovo zadivilo?”

 

Prema tvitu, jasno je da je riječ o nekakvom planiranom uređaju kojeg nećemo ubrzo vidjeti jer je Intel otkazao planove za mobilne procesore, a i sam Terry Myerson, Microsoftov Windows direktor, istaknuo je kako je ARM arhitektura procesora bitna za nastavak razvoja Windows 10 Mobile OS-a. U svakom slučaju, uređaj s Intelovim procesorom i “punokrvnim” Windowsima u obliku smartfona nećemo tako skoro vidjeti, a Microsoftov Surface Phone očekujemo do kraja sljedeće godine.

microsoft-said-to-be-working-on-a-phone-powered-by-a-intel-laptop-class-processor microsoft-said-to-be-working-on-a-phone-powered-by-a-intel-laptop-class-processor-1 microsoft-said-to-be-working-on-a-phone-powered-by-a-intel-laptop-class-processor-2 the-project-appears-to-be-on-track-according-to-an-update-from-evan-blass