Microsoft: Windows 10 Mobile je strateška investicija

terry-myerson

Microsoftov direktor za Windows OS Terry Myerson dao je intervju za portal ZDNet.com. U intervjuu se dotaknuo i mobilne platforme Windows OS-a zvane Windows 10 Mobile i rekao da neovisno o tržišnoj zastupljenosti, Windows 10 Mobile je strateška investicija zbog ARM procesora i povezivosti putem mobilne mreže. Terry je na iznimno zanimljiv način objasnio Microsoftovu privrženost mobilnom tržištu, možemo reći kao političar s dugogodišnjim iskustvom. Pitanje je ukratko bilo zašto Microsoft razvija Windows 10 Mobile kad nema tržišnih rezultata te zašto ne prestane s razvojom i vrati se kasnije, nekad u budućnosti. Odgovor:

Tehnički gledano, postoje 2 posebne značajke Windows Mobilea. Jedna je mobilna povezivost, a druga su ARM procesori. Mislim da će obje značajke imati ulogu u budućnosti tehnologije.

Tako da ćemo nastaviti investirati u ARM arhitekturu i mobilnu povezivost. Iako ne znam u kojoj vrsti uređaja, mislim da ćemo vidjeti uređaje, Windows uređaje, koji koriste ARM čipove. I mislim da ćemo vidjeti uređaje s mobilnom povezivosti.

Ako prestanete s investiranjem u takve stvari, zaista je veoma, veoma, veoma teško početi iz početka. A mi u Microsoftu imamo par primjera o prestanku ulaganja. Ponekad, kada ulažete u razvoj lakše je, ali kada ulažete strateški kao u vezi tih stvari, nekada ljudi to mogu propitkivati, kao što propitkuju sada. Ali posebno kod mlađih čitatelja, ne mislim da postoji sumnja u budućnost ARM procesora. Kao i mobilne povezivosti.

Cijeli intervjuu pročitajte ovdje.

 • salvator

  win kamera ima ažuriranje.

 • Nokia4ever

  Nadam se da razvijaju SP kao tajnu operaciju i onda boom…ne razvijaju win10 tek tako za smartphone da bi HP i još drugi jih tek tako koristili!

 • Goran William

  Čovjek se nakako i ništa nije rekao što već ne znamo.

  • L930Ri

   Imaju love, može im se. U njihovim planovima ovo što se sada događa samo je jedna točkica na vremenskoj crti.
   Već sutra će o ovome možda pričati kao o najboljoj strateškoj odluci u povijesti razvoja mobilne tehnologije …

  • Idijot

   Čovjek se nakakao zato što već 5 godina svi kakaju kako je Windows na mobitelima mrtav i kako Microsoft ne zanima mobilni segment Windowsa.