Microsoft: Windows 10 Mobile je strateška investicija

terry-myerson

Microsoftov direktor za Windows OS Terry Myerson dao je intervju za portal ZDNet.com. U intervjuu se dotaknuo i mobilne platforme Windows OS-a zvane Windows 10 Mobile i rekao da neovisno o tržišnoj zastupljenosti, Windows 10 Mobile je strateška investicija zbog ARM procesora i povezivosti putem mobilne mreže. Terry je na iznimno zanimljiv način objasnio Microsoftovu privrženost mobilnom tržištu, možemo reći kao političar s dugogodišnjim iskustvom. Pitanje je ukratko bilo zašto Microsoft razvija Windows 10 Mobile kad nema tržišnih rezultata te zašto ne prestane s razvojom i vrati se kasnije, nekad u budućnosti. Odgovor:

Tehnički gledano, postoje 2 posebne značajke Windows Mobilea. Jedna je mobilna povezivost, a druga su ARM procesori. Mislim da će obje značajke imati ulogu u budućnosti tehnologije.

Tako da ćemo nastaviti investirati u ARM arhitekturu i mobilnu povezivost. Iako ne znam u kojoj vrsti uređaja, mislim da ćemo vidjeti uređaje, Windows uređaje, koji koriste ARM čipove. I mislim da ćemo vidjeti uređaje s mobilnom povezivosti.

Ako prestanete s investiranjem u takve stvari, zaista je veoma, veoma, veoma teško početi iz početka. A mi u Microsoftu imamo par primjera o prestanku ulaganja. Ponekad, kada ulažete u razvoj lakše je, ali kada ulažete strateški kao u vezi tih stvari, nekada ljudi to mogu propitkivati, kao što propitkuju sada. Ali posebno kod mlađih čitatelja, ne mislim da postoji sumnja u budućnost ARM procesora. Kao i mobilne povezivosti.

Cijeli intervjuu pročitajte ovdje.